Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin'de teröristlerden 800 tanesinin işi bitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Afrin'de teröristlerden 800 tanesinin işi bitti. Tabii akşama kadar bu sayı daha da artacak'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin'de teröristlerden 800 tanesinin işi bitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Afrin'de teröristlerden 800 tanesinin işi bitti. Tabii akşama kadar bu sayı daha da artacak'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrin'de teröristlerden 800 tanesinin işi bitti
01 Şubat 2018 - 14:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Afrin'de teröristlerden 800 tanesinin işi bitti. Tabii akşama kadar bu sayı daha da artacak'' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gençlik Buluşması'nda konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar 800 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve akşama kadar bu sayının daha da artacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin ''Reis bizi Afrin'e götür'' sloganlarına ''İnşallah gerekirse beraber gideceğiz'' karşılığını verdi.

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Cumhurbaşkanı, ''Hz. Lokman'ın evladına öğütlerini aklınızdan çıkarmamanızı istiyorum'' diyerek Kur'an-ı Kerim'de duyurulan o öğütleri hatırlattı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Afrin'de teröristlerden 800 tanesinin işi bitti. Tabii akşama kadar bu sayı daha da artacak. Dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunmak daima hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirmek amacıyla kurulan vakfımıza bizlere yaptıkları bu güzel ziyaret için teşekkür ediyorum.

''KİTAP KAFE DENMİŞ AMA O İSMİ KIRAATHANEYE ÇEVİRELİM''

Yurtlarıyla burslarıyla kitap kafe denmiş ama ben diyorum ki o ismi kıraathaneye çevirelim. Yani okuma evi okuma yeri. Kafe bizim değil. Eğitim öğretim her işin başıdır ancak tek başına yeterli değildir. Gençlerimize iyi bir eğitim öğretimle birlikte gönül dünyalarını dolduracak manevi bir iklim de sunmamış gerekiyor. Gençler sizleri birer evladım olarak görüyorum. Sizden benim ricam şudur kaldığınız yurtları adeta bir otel gibi görmeyiniz kaldığını yurtlar da sizin birer eğitim öğretim kurumunuzdur. Aksi takdirde bu süreç heba olur gider.

''GENÇLER GÜN ÇALIŞMA GÜNÜDÜR''

Gençler gün çalışma günüdür, okulunuzda evinizde çalışacaksınız. Gün mücadele günü. Özellikle arkadaş çevrenizde fikirlerinizle mücadele edeceksiniz. 15 Temmuz'da olduğu gibi gerektiğinde tankların silahların karşısında mücadele edeceksiniz. Terör örgütünün çukur eylemlerinde olduğu gibi yüreğinizle bileğinizle mücadele edeceksiniz.

''GEREKİRSE AFRİN'E BERABER GİDECEĞİZ''

('Reis bizi Afrin'e götür' sloganlarına) İnşallah beraber gideceğiz gerekirse beraber gideceğiz.

''BU BİZİM İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASIDIR''

Gençler gereken bilgiye iradeye kararlılığa sahip olmanı gerekiyor. Önümüzde 2019 Mart'ta yerel seçimler Kasım parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimi. Bu bizim için bir dönüm noktasıdır. Birileri bizim gençlerimiz onların gençleri kadar cevval değil diyor.

''BUNLAR NE OLDUKLARINA NE OLACAKLARINA PİŞMAN OLSUNLAR''

Bu zaten sandıkta görülüyor kimin gençleri daha cevval kimin gençleri daha hımbıl. Bu defa sandıkları öyle patlamalı ki bunlar ne olduklarına ne olacaklarına pişman olsunlar.

''ORADA JANDARMA KIZLARIMIZ DA VAR''

Türk milleti mücadeleye başladığı zaman işte böyle başarılara imza atar. (Zeytin Dalı Harekatı) Orada jandarma kızlarımız var onlar da mücadelenin içinde. Bizim Nene Hatun'larımız yok muydu? Şerife Bacı'larımız yok muydu? Bugün de var.

''RABİAMIZA SIKI SIKIYA SARILMANIZI İSTİYORUZ''

Rabiamıza sıkı sıkıya sarılmanızı istiyoruz. Hz. Lokman'ın evladına öğütlerini aklınızdan çıkarmamanızı istiyorum. Kur'an-ı Kerim'de duyurulan bu öğütleri sizlere kısaca hatırlatmak istiyorum; Allah'a şirk koşma. Annene ve babana saygılı ol. Namazını dosdoğru kıl. İyiliği emret kötülükten sakın. Başına gelenlere sabret. Küçümseyerek insanlardan yüz çevirme. Yeryüzünde böbürlenerek yürüme büyüklük taslama. Mutedil ol sesini alçalt. Ben alçaltamıyorum ama beni mazur görün. Bu öğütleri tutan gençlik şu anda karşımda bizim gençliğimizdir.''

YORUMLAR

  • 0 Yorum