Dubai Vizesi Kaç Günde Alınır?

Dubai Vizesi Kaç Günde Alınır?

Dubai Vizesi Kaç Günde Alınır?

Dubai Vizesi Kaç Günde Alınır?

Dubai Vizesi Kaç Günde Alınır?
18 Aralık 2018 - 12:50

Dubai içinde gerçekleşecek olan iş fuarları, iş toplantıları, iş görüşmeleri, iş anlaşmaları için Umumi Pasaportlu vatandaşların alabileceği vizeler Ticari Vizeler olarak adlandırılır. Yeşil, gri veya siyah pasaport sahibi kimseler bu işlemden muaf tutulup istedikleri gibi Dubai’ye giriş çıkış yapabilmektedirler. Ancak muaf kişiler, 180 günlük süre içerisinde 90 gün bu hakkı kullanabilmektedir. Bu hakkı tek seferde veya birçok seferde kullanabilirler.

Dubai verdiği her vize için 58 gün içerisinde ülkeye giriş yapmayı zorunlu kılmaktadır. Eğer 58 gün içerisinde ülkeye giriş yapılmazsa, kişilerin vize hakkını yakmakta ve tekrar almalarını şart koşmaktadır.

Kısa süreli vize 29 gün süre ile sınırlandırılmıştır ve Dubai tam 30 günün doldurulmasına olumsuz bakmaktadır.

Uzun süreli Dubai vizesi süresi ise 90 gündür ve daha fazla kalma durumu kesinlikle söz konusu değildir. Ayrıca Ticari Vizeler uzatılamazlar.

Dubai Vizesi

Dubai çeşitli alanlarda diğer ülkelerin vatandaşlarına vize hizmeti sağlamakta ve bu konuda çok titiz davranmaktadır. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport -siyah, gri, yeşil- sahiplerini vize başvurusu olmaksızın ülkesine kabul eden Dubai, bu süreyi 180 günlük süre içerisinde 90 gün olarak belirlemiştir. Tek giriş çıkış veya çoklu giriş çıkış fark etmeksizin, yeşil, gri, siyah pasaportu olan kişilerin 180 gün içerisinde Dubai’de kalma süresi en fazla 90 gündür. Bu süre her 180 günde bir yenilenmektedir. Yani yeşil, gri ve siyah pasaportu olan kişilerin Dubai’de yıllık kalma süresi 180 gündür.

Dubai vize başvurusu işlemleri için her başvuruda belirli bir ücret talep etmektedir. Başvuruyu onaylasın ya da onaylamasın, vize ücreti alınır ve onaylanmaması durumunda iade edilmez. Vize ücretleri ziyaretin amacına ve kalma süresine göre değişir. Örneğin turistik bir vize için 30 günlük izin alan kişinin Dubai vizesi için ödeyeceği ücret vize danışmanlık firmasına göre değişmektedir. Ücretler genel olarak 125 $ ile 180 $ arasında değişmektedir. Dubai Vize İşlem Merkezi, Dubai vizesi ücreti olarak 125 Amerikan Doları talep etmektedir

Dubai vize işlemleri online olarak 7 gün 24 saat, istenilen yerden, bulunduğunuz şehirden başvuru yapabilirsiniz. Turist vizesi 3 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Dubai’de Cuma günleri resmi tatildir. Vize başvurusu yaparken bu konuyu dikkate almanızda fayda var.

Acil durumlar için Ekspres Vize başvurusu yapılabilir. Bu durumda bir gün içinde vize başvurunuz sonuçlanacaktır.

Ancak Dubai Ekspres Vize Başvuru ücreti standart başvuru ücretinin iki katıdır.

Dubai Vize Ücreti Ne Kadar?

72 saatte sonuçlanan kısa süreli Dubai Turistik vize ücreti 125 $'dır. Evraklarınız bize ulaştığı an başvurunuz süratle işleme alınacaktır. Dubai vize başvurusu ve yerine getirilmesi gereken koşullar hakkında detaylı bilgi için bizi arayın.

Dubai Vize İşlem Merkezi

Şehit Adem Yavuz Sok. No:18/12 Kızılay-Ankara
Tel: 0312 419 09 22

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum