Emine Erdoğan'a İnsani Hizmet Takdir ödülü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a, İngiltere'nin başkenti Londra’da düzenlenen Küresel Donörler Forumu kapsamında "İnsani Hizmet Takdir Ödülü" verildi.

Emine Erdoğan'a İnsani Hizmet Takdir ödülü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a, İngiltere'nin başkenti Londra’da düzenlenen Küresel Donörler Forumu kapsamında "İnsani Hizmet Takdir Ödülü" verildi.

Emine Erdoğan'a İnsani Hizmet Takdir ödülü
11 Eylül 2018 - 21:43

Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresi’nin (World Congress of Muslim  Philanthropists) Londra’da düzenlediği Küresel Donörler Forumu kapsamında verilen   "Hayırseverlik Mirası Ödülleri”nden "İnsani Hizmet Takdir Ödülü",  Emine  Erdoğan’a tevdi edildi.

Londra Belediyesinin ev sahipliğinde Mansion House’da düzenlenen  törenle ödülünü alan Emine Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Soykırımlar,  tecavüzler, ayrımcılıklar cüretkarca işlenirken, onurlu duruşların sesi ne yazık  ki yeterince güçlü çıkmıyor.” ifadelerini kullandı.


Türk milletinin güçlü bir vakıf geleneği bulunan hayırsever bir toplum  olduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin sadece mültecilere yardım etmekle  kalmadığını, Afrika ülkelerinden Gazze’ye kadar pek çok coğrafyaya yardım eli  uzattığını kaydetti.

"BU ANLAMLI ÖDÜLÜN GERÇEK SAHİBİ ÜLKEMDİR, DEVLETİMDİR, MİLLETİMDİR"

Türkiye’nin milli gelire oranla dünyada en çok insani yardım yapan  ülke olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Bu akşam burada şahsıma tevdi edilen insanlığa  hizmetin takdir edilmesi ödülünü, insanlığın vicdanı olan işte bu aziz millet  adına alıyorum.  Bana hayatım boyunca onur verecek olan bu anlamlı ödülün gerçek  sahibi, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın, nerede bir çığlık varsa yüzünü oraya  çeviren ülkemdir, devletimdir, milletimdir.” şeklinde konuştu.

“Farklı olanı, ötekileştiren değil, zenginlik kabul eden büyük bir  medeniyetin mensuplarıyız.” diyen Erdoğan, “Sevinçlerimiz kadar acılarımız da  ortak. Birimizin canı yandığında, diğerimiz de bunu hissediyor. Bir vücudun  azaları gibiyiz. Dünyanın bir köşesinde acı varsa, bu yüreğimize dokunuyor,  içimizi sızlatıyor.” ifadelerini kullandı.

"HAYIRSEVERLİK TANKLARDAN DAHA ETKİLİ"

 Erdoğan, salonda bulunan hayırseverlere seslenerek, “Sizler,  kapitalizmin insan ruhunu duyarsızlaştırdığı bir dünyada, merhametin, vicdanın  sesi olmaya çalışıyorsunuz. İnsanlığın yüklerini omuzlama derdinde olan asil  ruhlarınız, biliyorum ki hayırseverlik duygularıyla mayalandı. Dünyanın son  yıllarda bu çabaya gerçekten çok ihtiyacı var." diye konuştu.

“Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresi olarak sizler, iki yılda bir  toplanarak Afrika’nın kadınlarına, Ortadoğu’nun çocuklarına ve tüm mazlumlara  umut oluyorsunuz.” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Herkesin sessizliğe gömüldüğü bir dünyada, suskun yürekleri, paslı  vicdanları sarsıyorsunuz. Bu çabanın tanklardan ve füzelerden daha etkili  olduğunu düşünüyorum. Hayırseverlik sadece merhamet etmek, maddi yardımda  bulunmak demek değildir. Hak ve adalet düzeninin tesisi için çalışmak, merhamet  politikaları üretmek için çabalamaktır. Toplumsal adalete, fırsat eşitliğine alan  açmaktır. Çocukların yaşam hakkını korumaktır. Onlara eğitim imkanları  hazırlamaktır. Hayırseverlik, insanlığın meseleleri ile ilgilenmek kadar çevre  sorunlarını ve hayvan haklarını da gözetmektir. Hulasa, eşref-i mahlukata  yakışanı yapmak, yani insan kalabilmektir.”

"MYANMAR 21.YÜZYILIN EN BÜYÜK AYIPLARINDAN"

 Bugünün 11 Eylül 2001’de ABD’de yaşanan terör saldırılarının yıldönümü  olduğunu hatırlatan Erdoğan, “11 Eylül, ne yazık ki medeniyetler çatışması  tezinin zeminini oluşturmuştur. 2001 yılından bu yana, özellikle Ortadoğu,  acının, gözyaşının vatanı haline geldi. Afganistan, Irak, Suriye, kadim dünyanın  medeniyet merkezleri olmaktan çıkıp, masum çocukların, silahların gölgesinde  yaşam mücadelesi verdiği bir coğrafya olmuştur.” şeklinde konuştu.


Erdoğan, kendisinin de ziyaret ederek yerinde gözlemlerde bulunduğu  Myanmar’daki duruma değinerek, “Myanmar’da yaşanan insanlık trajedisi ise 21’inci  yüzyılın en büyük ayıplarındandır. Orada şahit olduklarımı sanırım hayatım  boyunca unutamayacağım. Büyük acılara maruz kalan kadınların anlattığı hikayeler  vicdanımda hala büyük bir yaradır." görüşünü dile getirdi.

Filistin, Yemen ve çeşitli Afrika ülkelerindeki durumu hatırlatan  Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sekizinci yılına giren Suriye iç savaşında binlerce insan hayatını  kaybetti. Milyonlarcası yerinden yurdundan edildi. Maalesef savaşı sona erdirecek  bir ortak irade çıkmıyor. Bütün dünyanın üstlenmesi gereken sorumluluk, birkaç  ülkenin omuzlarına bırakıldı. Türkiye de bunlardan biridir. 3,5 milyon mülteciyi  topraklarımızda misafir ediyoruz. Ülkeleri mamur hale gelinceye kadar hepsi gönül  soframızın paydaşlarıdır.”

Aynı törende "yaratıcı işbirliği" alanında  ödül alan Türk Hava  Yolları ile insani yardım alanında ödül alan Kızılay’ı tebrik eden Erdoğan,  etkinliğe ev sahipliği yapan Londra Belediyesi ile Dünya Müslüman Hayırseverler  Kongresi yönetimine de teşekkür etti.

Emine Erdoğan'ın hayırseverlik faaliyetleri

Erdoğan, uluslararası meseleler karşısında gösterdiği insani  duyarlılıkların yanı sıra Türkiye'de de eğitim, sağlık, engelli sorunları gibi  pek çok alanda hayırseverlik faaliyetlerinde bulunmuş ve mülteciler için de  yardım çalışmaları yapmıştı. Eylül 2017'de kalabalık bir heyetle Myanmar'ın Arakan eyaletindeki  insanlık dramına dikkati çekmek üzere Bangladeş'teki Kutupalong Kampı'nı ziyaret  eden Erdoğan, burada yardım dağıtmıştı.

Emine Erdoğan, Arakanlı Müslümanların yaşadığı vahşetin uluslararası  kamuoyuna taşınması amacıyla CNN International'da "İnsanlık Rohingya  Müslümanlarına Sırtını Dönmemeli" mesajı taşıyan bir makale de kaleme  almıştı. Dünya liderlerinin eşlerine de bu konuda bir mektup yazan Emine  Erdoğan, ayrıca Birleşmiş Milletlerde (BM) "Akdeniz, Afrika ve Myanmar'a yönelik  insani yaklaşımlar" konulu bir toplantıya katılarak, Türkiye'nin mülteciler ve  insani yardım politikalarını anlatmıştı.

Erdoğan, can güvenliği tehditlerine rağmen 2012'de Myanmar'a giderek,  Arakanlı Müslümanlara uygulanan baskı ve şiddeti uluslararası kamuoyunun  dikkatine taşımış ve yardım kampanyalarının başlatılmasına öncülük yapmıştı.

"GAZZE'DEKİ SALDIRILARIN SONA ERMESİ" ÇAĞRISINDA BULUNDU

Emine Erdoğan'ın uluslararası meseleler karşısında gösterdiği insani  duyarlılıkların bir başka örneği ise 2009'da Gazze'ye yapılan saldırılar  konusunda oldu.

"Filistin'de Barış İçin Kadınlar" adlı uluslararası bir zirve  düzenleyerek çok sayıda lider eşini İstanbul'a davet eden Emine Erdoğan, dünya  kamuoyuna Gazze'deki saldırıların sona ermesi çağrısı yaptı. Emine Erdoğan, Türkiye'de eğitim, sağlık, engelli sorunları gibi pek  çok alanda hayırseverlik faaliyetlerinde bulunurken, mülteciler için de her  fırsatta yardım çalışmaları yürütüyor.

TWİTTER HESABINDA TÜRKÇE VE  İNGİLİZCE PAYLAŞIMDA BULUNDU

'BU ÖDÜLÜ HAYIRSEVER MİLLETİMİZ ADINA ALIYORUM'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan,  "İnsani Hizmet Takdir Ödülü"nü almasına ilişkin, "Bu ödülü her zaman mazlumun ve  yardıma muhtaçların yanında olan hayırsever milletimiz adına alıyorum. Yaşamım  boyunca bana onur verecek bu anlamlı ödülün gerçek sahibi, yarışların en güzeli  olan hayırseverlik yarışında dünyanın bir numarası olan güzel ülkem, Türkiye'dir,  merhamet eli her yere uzanan güçlü devletimdir." ifadelerini kullandı. 

Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresi'nin (World Congress of Muslim  Philanthropists) Londra'da düzenlediği Küresel Donörler Forumu kapsamında ilk kez  verilen "Hayırseverlik Mirası Ödülleri"nden "İnsani Hizmet Takdir Ödülü" tarafına  tevdi edilen Emine Erdoğan, bu ödüle ilişkin Twitter hesabında Türkçe ve  İngilizce paylaşımda bulundu.

Emine Erdoğan, paylaşımında, şunları kaydetti:

"Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresi, Londra'da düzenlediği Küresel Donörler Forumu çerçevesinde şahsımı 'İnsani Hizmeti Takdir' ödülü ile  onurlandırdı. Bu ödülü her zaman mazlumun ve yardıma muhtaçların yanında olan  hayırsever milletimiz adına alıyorum.

Yaşamım boyunca bana onur verecek bu anlamlı ödülün gerçek sahibi,  yarışların en güzeli  olan hayırseverlik yarışında dünyanın 1 numarası olan güzel  ülkem, Türkiye'dir, merhamet eli her yere uzanan güçlü devletimdir. Myanmar'da,  Gazze'de, Suriye'de, Yemen'de ve Afrika'nın mağdur coğrafyalarında insanlığın  vicdanı olma sorumluluğu, medeniyet değerlerimizin bize verdiği bir ödevdir."

Türk Kızılayı ve Türk Hava Yollarının da Küresel Donörler Forumu  çerçevesinde "Hayırseverlik Ödülü"ne layık görüldüğüne işaret eden Emine Erdoğan,  "Bu bizi ayrıca gururlandırdı. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla hayırseverlik  yarışında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Küresel Donörler Forumu çerçevesinde gerçekleştirilen ödül töreni  vesilesiyle dünyanın farklı yerlerinden hayırseverlerle tanışma imkanı bulduğunu  belirten Emine Erdoğan, Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresi ile etkinliğin ev  sahipliğini yapan City of London yetkililerine teşekkürlerini iletti.

Emine Erdoğan, paylaşımında ödül törenine ait fotoğraflara da yer  verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum