Erdoğan Demirören'in vefatının ardından iş dünyasından mesajlar

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatının ardından iş dünyasından birçok isim üzüntülerini paylaştı.

Erdoğan Demirören'in vefatının ardından iş dünyasından mesajlar

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatının ardından iş dünyasından birçok isim üzüntülerini paylaştı.

Erdoğan Demirören'in vefatının ardından iş dünyasından mesajlar
08 Haziran 2018 - 20:52

İşte iş dünyasının Erdoğan Demirören'in vefatı sonrasında iş dünyasının ünlü isimlerinin söyledikleri:

EROL BİLECİK: ÖRNEK ALINAN İNSANLARIN BAŞINDA GELİYORDU

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik: Çok ama çok üzgün olduğumuzu söylemek istiyorum. Birkaç saattir bütün iş dünyası bu haberle çalkalanıyor. Girişimci profilini en iyi temsil eden isimlerden birisiydi. İş dünyasının duayen sınıfa koyduğu bu isim için toprağı bol olsun diyorum. Rol modeli olarak bakıldığı zaman örnek alınan insanların başında geliyordu. Almış olduğu şirketleri çok hızlı bir şekilde yukarı seviyelere getirmesi. Hakikatten çok değerli çalışmaları olan bir insandı. Sosyal projelere dokunuşları ve hayırseverliğiyle bilinen bir insandı. Tekrardan Allah rahmet eylesin.

NAİL OLPAK: TÜRK İŞ DÜNYASI, BASIN VE SPOR DÜNYASININ BAŞI SAĞ OLSUN

DEİK Başkanı Nail Olpak: Öncelikle başta Demiröen ailesi olmak üzere, Türk iş dünyası, basın ve spor dünyasının başı sağ olsun. Kendisiyle belirli ortamlarda bir araya gelmiş biri olarak hayırsever kişiliğini de ifade etmek isterim. Tırnaklarıyla getirdiği bir grubu var. Kendi aile fertleri de başarı ile sürdürecektir diyorum. Kendisinin hayat hikayesine baktığımızda, bu yaşlardaki insanların o dönemdeki çabalarına baktığımızda son derece önemli olduğunu belirtmeliyim. Hızlı bir şekilde üretime geçmesi, kendisini geliştirerek devam etmesi örnek alınacak bir isim olduğunu söyleyebilirim.

RİFAT HİSARCIKLIOĞLU: DUAYEN BİR İSİMDİ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:Demirören Holding kurucusu Sayın Erdoğan Demirören’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Önemli başarılara imza atan ve duayen bir isim olan Demirören değerli bir insandı. İş dünyası için büyük bir kayıp oldu. Ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: GİRİŞİMCİ RUHU İLE  GENÇLERE ÖRNEK OLDU

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi  vatanı,  bayrağı ve milleti için durmak bilmeden çalışan, iş dünyasının duayen  isimlerinden Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan  Demirören'in vefatını, ihracat ailesi olarak derin üzüntüyle karşıladıklarını  belirtti. Lider kişiliği, yenilikçi yaklaşımları ve girişimci ruhu ile bugüne  kadar birçok alanda gençlere örnek olan Demirören'in eğitim, sanat ve spor  konularında verdiği desteklerle de milletin gönlünde yerini aldığını bildiren  Büyükekşi, "Erdoğan Demirören'e Allah'tan rahmet, değerli ailesine, Demirören  Holding çalışanlarına ve yakınlarına başsağlığı dileriz." temennisinde bulundu.

ŞEKİB AVDAGİÇ: HEP UMUTLU, HEP YOL GÖSTERİCİ OLDU

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç: Erdoğan Demirören, kendisini ülke ekonomisinin ileriye gitmesine adamış, toplumun her kesimine katkı vermeye çalışan çok özel bir insandı. Duruşu ile hayatı boyunca hep umutlu, hep yol gösterici oldu. 60 yılı aşkın iş hayatına sayısız başarıyı sığdırmış, bir duayendi. Geride bıraktığı evlatları ve çalışanlarının Erdoğan Bey’in başarısını sürdüreceğine hiç şüphem yoktur. Erdoğan Demirören’e Allah'tan rahmet; Demirören Ailesi'ne, Demirören Holding ve Demirören Medya Grubu camiasına, iş dünyamıza ve milletimize başsağlığı diliyorum.

ERDAL BAHÇIVAN: DERİN ÜZÜNTÜLERİMİ BİLDİRMEK İSTİYORUM

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan: Şahsen de tanıdığım, sanayi başta olmak üzere farklı sektörlerdeki girişimleri ile Türk özel sektörünün öncülerinden ve önemli bir kuşağın temsilcisi; girişimcisi Erdoğan Demirören’in vefatından dolayı derin üzüntülerimi bildirmek istiyorum. Başta Demirören Ailesi olmak üzere tüm Demirören Grubu’na başsağlığı diliyorum.

TUNCAY ÖZİLHAN: YERİ DOLDURULMAZ BİR İNSANDI

TÜSİAD Eski Başkanı ve Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan:  Ailesine baş sağlığı diliyorum. Dostluğumuz olan bir insandı. Türkiye'mize katkı sağlamış, liderlik yapmış bir insandı. Gerçek bir yoldaştı. Çok üzgünüm. Türkiye'nin kalkınmasında destekler sağlamış, yeri doldurulması zor biriydi. Türkiye'de voleybolun gelişmesinde, Beşiktaş'a olan katkılarında sporda da liderlik yaptı. Ondan çok şey öğrendik.

ABDURRAHMAN KAAN: ÜLKEMİZİN KALKINMASINDA ÖNEMLİ ROL OYNADI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, yatırım ve çalışmalarıyla ülkenin kalkınmasında önemli bir rol oynayan, Türkiye ekonomisine değerli katkılarda bulunarak binlerce kişinin istihdam edilmesini sağlayan Erdoğan Demirören'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diledi.

FERİT ŞAHENK: DAİMA SAYGIYLA HATIRLAYACAĞIZ

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk: “Saygıdeğer iş insanı Erdoğan Demirören’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Cumhuriyetin yetiştirdiği değerli bir sanayici, eğitim ve spora gönül vermiş vizyoner bir insandı. Sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye’nin toplumsal kalkınmasına değerli katkılar sunmuş kadim bir dosttu. Kendisini Türkiye’ye yaptığı hizmetlerle, daima saygıyla hatırlayacağız. Merhum Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı ve sabır dilerim.”

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ: TÜRK SANAYİSİ İÇİN ACI BİR GÜN

Medipol Başakşehir'in Başkanı Göksel Gümüşdağ: Erdoğan Bey özellikle iş dünyası için büyük bir kayıptır. Türk sanayisi ondan büyük katkılar gördü. Şu an ben de hastaneye geldim. Yıldırım Bey, Meltem Hanım, Tayfun Bey ve bütün aileye başsağlığı diliyorum. Türk sanayisi için acı bir gün. Başsağlığı diliyorum. Erdoğan Amca ile zaman zaman Yıldırım Bey’le karşılaştığımızda, ben de sanayici bir ailenin çocuğuyum, hemen Türk sanayisi ile ilgili sohbetler ederdik. Enerjisi, bilgi ve tecrübesi çok yüksek olan bir insandı. Erdoğan Amca’yı babam söylerdi, Beşiktaş kulübünde de bir geçmişi vardı. Futbola çok gönül veren bir insandı. Türk sanayisi de futbol dünyası da çok önemli bir değerini kaybetti.

ADNAN POLAT: GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN BİR İNSANDI

Polat Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olan Adnan Polat: Sevenlerine ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Biz kendisine 'Erdoğan abi' derdik, bütün aileyle uzun yıllar beraber olduk. Bize sevgi dolu yaklaşımda bulunan bir insandı. İşadamı olarak da gece gündüz çalışan bir insandı. Kendini iş hayatına, ailesine vakfetmişt. Benim hep güzel anılarım oldu Erdoğan abiyle. 4-5 gün evvel de Yıldırım Demirören'i aramıştım, hastanede olduğu söyledi. Benim çok sevdiğim bir insandı, aileye sabır diliyorum.

NİHAT ÖZDEMİR: HEPİMİZİN UMUTLA BAKMAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLERDİ

Limak Holding'in yönetim kurulu başkanı olan Nihat Özdemir: Türkiye'nin geleceğinin çok iyi olacağını, dört elle sarılmamız gerektiğini, Türkiye'nin büyük olacağını, hepimizin umutla bakmamız gerektiğini söylerdi. Vatan ve Milliyet'in başındayken de ziyaret ettim, Karaköy'deki yerlerinde görüşmek nasip oldu, kulüpte görüşürdük. Allah mekanını cennet etsin. Medya işinin görev olduğunu kabul ederdi, medyanın Türkiye'nin geleceği için önemli olduğunu ve en iyi şekilde yapacaklarını ifade ederdi.

BENDEVİ PALANDÖKEN: İŞ DÜNYASI BİR DUAYENİ KAYBETTİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)  Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı  Erdoğan Demirören'in vefatıyla iş dünyasının bir duayenini kaybettiğini belirtti. 

Palandöken, Demirören’in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi  dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Mesajında, iş dünyasının çok değerli bir duayeni ve değeri kaybetmenin  üzüntüsünü yaşadığını vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"Sayın Erdoğan Demirören'in tedavi gördüğü hastanede vefatını derin  bir üzüntüyle öğrendim. İş hayatında önemli ve büyük başarılara imza atan ve  binlerce çalışanı olan Erdoğan Demirören'i yatırımları ve örnek kişiliğiyle  hatırlayacağız. Ülkemizin kalkınmasına, sosyal projeler ve spora verdiği verdiği  katkılar unutulmaz. Yatırımlarla ülkemize büyük katma değer sağlayan ve ömrünün  her anı başarıyla dolu Erdoğan Demirören'e Allah'tan rahmet, Demirören ailesine,  yakınlarına, Demirören Holding'e, sevenlerine ve Türk iş dünyasına başsağlığı  diliyorum. Mekanı cennet olsun."

KENAN YAVUZ: GİRDİĞİ HER İŞTE FARKINDALIK YARATAN BİR İNSANDI

SOCAR Türkiye Eski CEO'su  Kenan Yavuz : Erdoğan Bey gerçekten Türk enerji sektörünün duayenlerinden ve başlatanlardan birisi. Enerji sektöründen sonra Türk medya dünyasına da adım attı. Ülke menfaatlerinin yanında duran önemli bir iş adamıydı. Türkiye’nin enerjide sıkıntı yaşadığı yıllarda, Başbakanlık’ta yakacak fuel oil bulunamayan yıllarda, 78-79’lu yıllarda Erdoğan Bey tüketime yönelik, vatandaşın ihtiyacına yönelik önemli çalışmalar yaptı. Daha sonra enerji sektöründe sürekli var oldu. Erdoğan Bey girdiği her işte farkındalık yaratan, bütün zamanını işine veren bir insandı.

BÜLENT ECZACIBAŞI: HER ZAMAN HATIRLANACAK

Ezacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ezacıbaşı: İş dünyamızın öncü isimlerinden, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören’in vefatından büyük üzüntü duydum. Yarattığı güçlü kurumlarla, sanayimize katkılarıyla ve sanata olan tutkusuyla her zaman hatırlanacak olan Erdoğan Demirören’in başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim.

VUSLAT DOĞAN SABANCI: ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ TANIDIĞIM BİR İNSANDI

Öncelikle başımız sağolsun, tüm ailenin başı sağolsun. Erdoğan amca diyeceğim. Çocukluğumdan beri tanıdığım bir insandı. Daha çok baba dostu olarak tanıyorum kendisini. Çok pozitif, enerjisi yüksek bir insandı. Herkesle çok sıcak ilişki kuran biriydi. İyi bir iş insanıydı. Mekanı cennet olsun diyorum. Aileye de tekrar sabırlar diliyorum.

ABDULLAH KİĞILI: SAYGI VE SEVGİ İÇERİSİNDE OLDUĞUMUZ BİR BÜYÜĞÜMÜZDÜ

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı: Her zaman yol gösterici tavrıyla hepimizin saygı ve sevgi içerisinde olduğumuz bir büyüğümüzdü. Onun en büyük vasıflarından bir tanesi etrafındaki bütün insanlara kendisinin tecrübelerini, hayattaki gördüğü şeyleri hep anlatırdı ve yol gösterirdi. Çok değerli bir iş adamını kaybetti bugün Türkiye. Mekanı cennet olsun ailesine başsağlığı diliyorum.

 GÜLER SABANCI: ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı: Türk iş dünyamızın önde gelen büyüklerinden Demirören Holding’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdoğan Demirören beyefendiyi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Erdoğan Bey; enerjisi çok yüksek, çalışma azmiyle dolu, yaptığı işi çok seven bir iş adamıydı. Başta rahmetli Sakıp Sabancı olmak üzere, yakın aile dostumuz olan Erdoğan Bey’in ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatı için kıymetli katkıları olmuştur. Bilgi ve deneyimiyle iş dünyasına birçok öncü işler yapmıştır.

Kendisine ‘ağabey’ dediğim merhum Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet, Demirören Ailesi’ne, Demirören Grubu çalışanlarına ve tüm iş dünyasına taziyelerimi sunuyorum.

DEMET SABANCI: HEP YANIMIZDAYDI

Demet Sabancı: Çocuk ve eğitim konularında hep yanımızdaydı, ruhu şad olsun.

KAAN TERZİOĞLU: ACILI AİLESİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu: Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'e Allah'tan rahmet, acılı ailesine baş sağlığı diliyorum.

AHMET ERDEM: ÖRNEK BİR İŞ ADAMIYDI

Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Ahmet Erdem:  Türk iş dünyasının önemli isimlerinden Demirören Holding'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum.  Türk sanayisinin gelişmesinde önemli katkılarda bulunan, hayırseverliği ile de örnek bir iş adamı olan Merhum Erdoğan Demirören'e Allah'tan rahmet, ailesine ve iş dünyamıza başsağlığı diliyorum.

 ADİL PELİSTER: YERİ  KOLAY DOLDURULAMAYACAK

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB)  Başkanı Adil Pelister ise Erdoğan Demirören’in vefatını üzüntüyle öğrendiğini  belirtti. Hayırsever, sporu ve sanatı destekleyen, Türk sanayinin gelişmesine  önemli katkılar sunan bir iş insanı olan Erdoğan Demirören’in yerinin kolay  doldurulamayacağını dile getiren Pelister, "Merhuma Allah’tan rahmet, kederli  ailesine, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

YILMAZ ULUSOY: BÜYÜK BİR DEĞERİ KAYBETTİK

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in vefatı nedeniyle Demirören ailesi, Kanlıca'daki evlerinde taziyeleri kabul ediyor. İş, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ismin taziye ziyareti sürüyor. İş insanı Yılmaz Ulusoy da taziye ziyaretine geldi. Ziyaretin ardından açıklama yapan Ulusoy, Büyük bir değeri kaybettik. 50 yıllık arkadaşımızı dolayısıyla abimizi, akrabamızı kaybettik. Girişimci atılımcı fevkalade ve çağın girişimcisi bir iş adamıydı. Yeşili seven, denizi temiz tutmaya uğraşan çok çalışkan bir insandı. Kendisiyle en son geçen hafta gittiğim görüştüm ve çok bitkindi sona doğru yaklaşmıştı. Ama son anına kadar iş konuluyordu benimle. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Allah tahsiratını affetsin. Birer birer arkadaşlarımız gidiyor. Bu don yolculuk" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum