et beni tedavisi

et beni tedavisi

et beni tedavisi
18 Mart 2018 - 20:05

Et beni birçok insanda vücudun farklı yerlerinde görülebilir. Et beni olarak adlandırılan yapı aslında bir deri fazlalığıdır. Farklı sebeplerden dolayı bu bölgedeki deri daha hızlı gelişerek dışa doğru kese biçiminde et beni oluşturur. Bu yapı vücut renginde olabileceği gibi daha koyu renkli de olabilir. Et benlari ağrısızdır ve genellikle sağlık açısından bir sorun oluşturmazlar. Fakat özellikle bulunduğu yere bağlı olarak estetik açıdan rahatsız edici olabilir. Siğillere benzese de siğillerden farklıdır ve kesinlikle bulaşıcı değildir. Et beni birçok farklı sebepten oluşabilir. Bu durumda en etkili genetik faktörlerdir. Bir başka temel sebebi ise deri sürtünmesidir. Deri kıvrımlı bölgelerinde, aşırı kilolularda, hamilelerde derinin sürtünmesine bağlı olarak oluşabilir.

Et benleri sorun yaratmasa da estetik açıdan rahatsız edici olabilmektedirler. Bu durumda ben aldırma yapılabilir. Fakat kesinlikle tıbbi olmayan koşullarda böyle bir duruma kalkışılmamalıdır. Kesme, yakma gibi durumlar kesinlikle yapılmamalıdır. Bu durumlar enfeksiyon tehlikesi oluşturabilir. Asıl önemli olan ise ben bölgelerindeki cilt yapısı normal değildir. Bu yüzden bilinçsizce yapılan girişimlerde kanserleşme gibi ciddi problemler ortaya çıkabilir. Ben aldırma işlemi için kesinlikle bir sağlık kuruluşuna baş vurulmalı ve bu işlem bir doktor gözetiminde gerçekleştirilmelidir.

Eğer et beninden şikayetiniz varsa ve doktora gitmek istemiyorsanız et beni tedavisi için evde bitkisel yöntemler tercih edebilirsiniz. Bu yöntemler et beni problemini kesin çözmeyebilir. Fakat benin ilerlemesi durduracak ve küçülmesini sağlayacaktır. Fakat eğer kesin bir çözüm yolu istiyorsanız et beni alma işlemleri çok basit bir şekilde sağlık kuruluşlarında gerçekleştirilebilir. Ameliyatla alma daha çok kamu hastanelerinde uygulanan daha eski bir yöntemdir. Bunun dışında özel kliniklerde uygulanan lazer tedavileri, radyo frekans tedavisi, buharlaştırma tedavisi gibi yöntemler kullanılır. Bu yöntemler daha modern ve basittir. Kısa süreli ve acısızdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum