Hosting Nedir?

İnternet üzerinden ticaret yaparak gelir elde etmek son zamanlarda en çok yaygın olarak kullanılan sistemlerden birisi haline gelmiştir. H

Hosting Nedir?

İnternet üzerinden ticaret yaparak gelir elde etmek son zamanlarda en çok yaygın olarak kullanılan sistemlerden birisi haline gelmiştir. H

Hosting Nedir?
09 Kasım 2018 - 20:31

 

İnternet üzerinden ticaret yaparak gelir elde etmek son zamanlarda en çok yaygın olarak kullanılan sistemlerden birisi haline gelmiştir. Hatta sadece internet üzerinden ticaret yapmak için değil, bir ürünün tanıtımı kişinin kendi düşüncelerini aktardığı yazıları paylaşması için bile internet üzerinden web siteleri kullanılmaktadır. web sitelerinin bel kemiği halinde kullanılan alana da hosting denilmektedir. hosttescil.com olarak uzun bir süreden bu yana siz değerli ziyaretçilerimiz için hosting hizmeti sunuyoruz. Hosting hizmeti almak için (0850) 346 64 53 numaralı hattan bize ulaşabilirsiniz. Host tescil internet hizmetleri bünyesinden faydalandıktan sonra sitenizin yönetimini kendiniz de yapabilirsiniz.

Kişiye ait olan bir web sitesi kurmak için öncelikli olarak bir domain yani alan adı alınması gereklidir. daha sonrasında hazırlanmış olan tüm dosyalar fotoğraf dosyaları, html, php ve asp dosyaları halinde kişinin kendisine ait olan bir çalışma alanı yani disk alanı oluşturması gerekir. Hazırlanan web sitesi ise hosting alanına yüklenerek kullanılmaktadır. Kaliteli hosting her zaman diğer web sitelerine göre bir adım önde gitmektedir. Bunun nedeni işletim sistemlerinin ve arama motorlarının hosting çeşidini çok iyi bir şekilde tanımasıdır.

Aslında kaliteli olan bir hosting pahalı olur anlayışı yanlıştır. Kaliteli hostingler ucuz hosting olarak alınıp kullanılabilmektedir. Linux hosting günümüzde kullanılmakta olan hostingler için işletim sisteminin alt yapısı için gerekli bir barındırma sistemi olarak bilinir. İnternet web sitesi sahipleri tarafından çok fazla tercih edilmesinin nedeni hosting olarak Linux hostingin en çok karşımıza çıkan hostinglerden birisi olmasıdır. Linux hosting sisteminin tercih edilmesindeki nedenlerden birisi olarak da açık kodlu bir sistem olması gösterilebilir. Linux hosting Joomla, WordPress ve Drupal çeşitlerindeki yönetim sistemleriyle çalışabilir bir performansa sahiptir. MySQL, Java, Flash, HTML ve Javascript isimli sistemleri ise çalıştırabilir.

Hosting ile domain web siteleri için gerekli bir sistem olup tarayıcı üzerinden web sitelerine erişim sağlanan bir sistemdir. Alan adları süresiz olarak satın alınamadığından belirli süreler dahilinde alınması gereklidir. Alan adı kiralama sistemine verilen domain ismini yenilemek için ödeme yaparak sahiplilik süresini gerekli süreye kadar uzatmak mümkündür.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum