Millet İttifakı ilk ortak mitingini Denizli'de yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti ile işbirliği yaptıklarını belirterek, "Özel bir çıkara dayalı değil. İşbirliğimiz demokrasi, vatanın birliği, bütünlüğü, şanlı bayrağımızı koruma işbirliği." dedi.

Millet İttifakı ilk ortak mitingini Denizli'de yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti ile işbirliği yaptıklarını belirterek, "Özel bir çıkara dayalı değil. İşbirliğimiz demokrasi, vatanın birliği, bütünlüğü, şanlı bayrağımızı koruma işbirliği." dedi.

Millet İttifakı ilk ortak mitingini Denizli'de yaptı
06 Mart 2019 - 17:40

Millet İttifakı'nın ilk ortak mitingi, Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel  Başkanı Meral Akşener'in katılımıyla Denizli Özay Gönlüm Bulvarı'nda düzenlendi.

İki genel başkan, meydanda toplanan vatandaşları selamladı.

Mitingde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, hakkı, hukuku, adaleti,  demokrasiyi bu ülkeye getirinceye kadar mücadelelerinin süreceğini belirtti.

20 yıldır Denizli'yi yönetenlerin ilin hangi sorununu çözdüğünü soran  Kılıçdaroğlu, kentin bir üretme yeteneği ve gücünün olduğunu, bunun iyi  kullanılması halinde Denizli'nin pek çok sorununun çözülebileceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, destek, yetki ve güç verilmesi halinde Türkiye'nin  sorunlarını çözeceklerini, ülkenin sorunlarını çözmek için de birlikteliğe,   birlikte yaşamaya, huzura, mutluluğa ve üretime ihtiyaç olduğunu belirtti.

Çiftçilerin sorunlarının bulunduğunu, mazot, gübre, ilaç ve suya zam  yapıldığını ancak çiftçiye "eski fiyattan satacaksın" denildiğini ifade eden  Kılıçdaroğlu, hal esnafının, manavın ve vatandaşın terörist ilan edildiğini  savundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, emeklilikte yaşa takılanlara "türedi"  dendiğini aktararak, "Kendi vatandaşına 'türedi' diyen bir Cumhurbaşkanı örnek  gösterin. Vatandaş 'hak istiyorum, bu sorunu dile getirmek istiyorum' diyor, sen  misin sorun dile getiren." ifadelerini kullandı.

Çiftçiler ve emeklilikte yaşa takılanların sandığa gidip ders  vermesini isteyen Kılıçdaroğlu, "Çiftçinin yasalardan kaynaklanan hakkı var,  milli gelirin en az yüzde 1'i oranında çiftçiye yardım yapılması lazım. 2018'de  gelir 26 milyar lira, ancak 12 milyar lira verildi. Nerede bu 14 milyar lira?  Çiftçi kardeşime soruyorum. Sandığa git, elini vicdanına koy, oyunu kullan.  Efendim 'para yok' diyecek. İyi de kardeşim Suriyelilere 35 milyar lira verdin,  oraya para var, çiftçiye niye yok?" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, patates, soğan kuyruğu gibi yeni varlık kuyruğuyla  tanıştıklarını, en büyük varlık kuyruğunun işsizlik kuyruğu olduğunu söyledi.

Kürkte verginin bir hafta önce sıfırlandığını belirten Kılıçdaroğlu,  "Musluğu açarken 5 çeşit, elektrik düğmesini açarken 4 çeşit vergi, kefen bezi  alırken, çocuk maması alırken, dolmuşa binerken vergi ödüyorsun, otobüse binerken  vergi ödüyorsun, kürk alırken vergi yok. Niçin? Çünkü saray sosyetesinin kürke  ihtiyacı var, onun için vergiyi sıfırladılar." dedi.

Vatandaşlardan kendilerine "17 yıldır tek başına bir devleti  yönetiyorlar. İstedikleri kanunu, kararnameyi çıkardılar, valiyi, müsteşarı,  bakanı, emniyet müdürünü, Diyanet İşleri Başkanını tayin ettiler, nasıl oldu da  17 yılın sonunda bu milleti soğan kuyruğuna  mahkum ettiler." sorusunu  sormalarını isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"AK Parti'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum, oy verdiniz tek  başına iktidar yaptınız, her türlü imkanı sağladınız, oy verdiniz Türkiye'yi daha  iyi yönetin diye. Nasıl olur da bu ülkenin insanı 17 yıl sonra gelir soğan  kuyruğuna girer. Vicdanınıza sorun, ondan sonra sandığa gidin. Cennet gibi bir  ülkede yaşıyoruz. Cennet gibi ülkede cehennemi yaşatıyorlar. Bunu hak ediyor  muyuz? O zaman sandığa giderken vatanımız, bayrağımız, insanımız, çocuklarımız,  güzel Türkiye için gideceğiz."


"Özel bir çıkara dayalı değil"

Yerel seçim için İYİ Parti ile işbirliği yaptıklarını kaydeden  Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Özel bir çıkara dayalı değil. Onların gibi değil. İşbirliğimiz  demokrasi, vatanın birliği, bütünlüğü, şanlı bayrağımızı koruma işbirliği. Ne  benim cebime, ne Meral Hanımın cebine para giriyor. Biz bu ülkenin huzuru için  mücadele ediyoruz. Mücadelemiz hak, millet, bayrak, güzel Türkiye mücadelesidir.  Bizim mücadelemiz kadın-erkek eşitliği, herkesin işi, aşı olsun mücadelesidir,  hiç bir çocuğun yatağa aç girmediği Türkiye, her evde tencere kaynasın, Mustafa  Kemal Atatürk'ün çağdaş Türkiye'si mücadelesidir."

'O kulağı çekeceksiniz'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Eğer bu 4 yıl  rahat etmek istiyorsanız, çocuğunuzun iş bulmasını, istihdam yaratılmasını  istiyorsanız, Denizli gibi bir sanayi şehrinin fabrikalarının birer birer  kapanmasını istemiyorsanız, o kulağı çekeceksiniz." dedi. 

 

Millet İttifakı'nın ilk ortak mitingi, CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katılımıyla Denizli Özay  Gönlüm Bulvarı'nda düzenlendi.

Mitingde konuşan Akşener, AK Parti'nin 17 yıldır ülkeyi  kutuplaştırdığını, hangi siyasi partiye oy verirse versin tüm vatandaşları  kardeşleri olarak gördüklerini, kimsenin siyasi tercihlerinden dolayı kalbinin  kırılmaması gerektiğini dile getirdi.

31 Mart seçimleri öncesi Millet İttifakı'nın birçok ilde  önde olduğunu savunan Akşener, bu ittifakın tercih edilmesinin sadece yerel  yönetimler açısından değil Türkiye ekonomisi için de önemli gerekçeleri  bulunduğunu öne sürdü.

Akşener, "Eğer bu 4 yıl rahat etmek istiyorsanız. Eğer  çocuğunuzun iş bulmasını, istihdam yaratılmasını istiyorsanız, Denizli gibi bir  sanayi şehrinin fabrikalarının birer birer kapanmasını istemiyorsanız, o kulağı  çekeceksiniz. Tersine davranırsanız her türlü iddiaya varım zam furyasının  altında inim inim inleyeceksiniz." dedi.

"Nüfus cüzdanımız tapu senedimiz"

Akşener, Cumhur İttifakı'nın yerel seçimleri "beka meselesi" haline  getirdiğini belirterek "Ülkeyi 17 yıldır sen yönetiyorsun. Ülkede bir beka  meselesi varsa sebebi sensin" dedi.

Tanzim satışın sadece İstanbul ve Ankara'da yapıldığını, bunun ülke  geneline yayılması gerektiğini dile getiren Akşener, muhalefete güç verilmesi  halinde pazarlara bereket geleceğini, esnafın rahat edeceğini, atanamayan  öğretmenlerin atacağını, işsiz gençlerin iş bulacağını, eğitime çeki düzen  verileceğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Akşener, şunları  kaydetti:

"Önce 'partiyi kuramaz' dediler, kurduk. 'Seçime sokmazlar' denildi,  Yüksek Seçim Kurulu kilitlendi. Teşekkür ediyorum size. Demokrasiye çok büyük bir  katkı yaptılar, seçime girdik. Bir ittifak kurduk, bir güç ortaya çıktı.  Meclis'te eğer bu güç birliği olmasaydı EYT'nin sesini kim duyacaktı. Bizim için  Türkiye'de yaşayan 81 milyon azizdir. Tek bir ölçümüz var, bu nüfus cüzdanımız,  bu tapu senedimiz. Ağa da bu, paşa da bu."

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve Akşener, Millet İttifakı Denizli  adaylarını tanıttı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum