Kayseri'de Hulusi Akar Camiisi açıldı..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de Orgeneral Hulusi Akar Camii ve Külliyesi Açılış Töreni'ne katıldı.

Kayseri'de Hulusi Akar Camiisi açıldı..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de Orgeneral Hulusi Akar Camii ve Külliyesi Açılış Töreni'ne katıldı.

Kayseri'de Hulusi Akar Camiisi açıldı..
14 Ekim 2018 - 17:02

Erdoğan, Kayseri Valiliği ziyaretinin ardından, Orgeneral Hulusi Akar  Cami ve Külliyesi Açılış Töreni'ne geçti. Kayseri'deki toplu açılış törenini hatırlatan Erdoğan, "Bu törenin  adeta manevi çimentosu olan Hulusi Akar Camimizin de şu anda açılışını  yapıyoruz." diye konuştu.

Özgün yerel bir mimari olmasından dolayı caminin büyüleyici olduğunu  vurgulayan Erdoğan, "Burada tabii sadece bir mescit, bir cami yok aynı zamanda bu  kabristanın içerisinde böyle bir külliye oluştu. Bu külliye ile birlikte burada  aynı zamanda sürekli bir vaaz-ı nasihat oluşacak. Bir taraftan kabristana  bakacağız oradan nasibimizi alacağız, 'hayat neymiş' sorusuna cevap ararken işte  hayat musalla taşı ve kabristan diyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara "Hepimiz ölecek miyiz? Ben ölmeyeceğim diyen var mı?"  sorusunu yönelten Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Gideceğimiz yer kabristan, musalla taşı burada, hoca efendi burada ne  diyor? 'Cumhurbaşkanı niyetine' demiyor, 'milyarder, trilyarder niyetine'  demiyor, 'orgeneral niyetine' de demiyor. Ne diyor? 'Er kişi niyetine, hatun kişi  niyetine'. Ondan sonra kaldırıyorlar getirip şuradaki kabristana defnediyorlar.  Boyuna göre de kabristanı hazırlıyorlar, benim boy fena değil, benimki biraz  büyük olacak. Ondan sonra erken, tez gideceğiz sonunda. Defnettikten sonra da bak  söyleyeyim en yakınları bile kalmaz, o gün orada okuduklarını okurlar ondan sonra  bir daha işte böyle kandilde, bayramda vesaire kabristana geldiler geldiler,  yoksa çok nadirattandır."

"(Baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş) meğer diyeceğiz." ifadesini  kullanan Erdoğan, "Yaptığımız güzel işlerle anılacağız, hayırlı evlatlar  bırakmanın gayretinde olalım, hayırlı eserler bırakmanın gayretinde olalım.  Bunu  başardığımız anda da Allah'ın izniyle Rabbim'in mükafatına nail oluruz. Rabbim,  Sevgili Habibi vasıtasıyla ne buyuruyor, 'Kim benim için bu dünyada bir mescit  inşa ederse ben de ebedi alemde aynı şekilde ona bir köşk inşa ederim' diyor.  Hepsi ortada hazır, senet hepsi hazır. Öyleyse buna çalışacağız." dedi.

Caminin bulunduğu kabristanda, Akar'ın anne ve babasının da medfun  olduğunu anımsatan Erdoğan, kabristanda yatanlar ile şehitlerin ruhlarına Fatiha  göndereceklerini, gazilere şifalar dileyeceklerini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da konuşmasında Cumhurbaşkanı  Erdoğan'a açılışa teşrifi için teşekkür etti. Akar, "Allah hayırlarımızı kabul  etsin. Bu niyetle başladığımız bu çalışmada Allah bize böyle bir fırsatı verdi,  imkanı verdi. Buna da Allah'a sonsuz şükretmek makamındayız. Öncelikle annem,  babamın yattığı bu mezarlıkta yatan tüm hemşehrilerimize Allah'tan rahmet  diliyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum