Obezite Nedir Nasıl Tedavi Edilir? Spor Yapmadan Kilo Vermek

Obezite bir hastalıktır, hastalığın psikolojik ve fizyolojik alt yapısı vardır. Bazı insanlar çok stresli oldukları zaman sürekli bir şeyleri yeme eğilimi içindedirler.

Obezite Nedir Nasıl Tedavi Edilir? Spor Yapmadan Kilo Vermek

Obezite bir hastalıktır, hastalığın psikolojik ve fizyolojik alt yapısı vardır. Bazı insanlar çok stresli oldukları zaman sürekli bir şeyleri yeme eğilimi içindedirler.

Obezite Nedir Nasıl Tedavi Edilir? Spor Yapmadan Kilo Vermek
27 Aralık 2017 - 10:19

Obezite Nedir Nasıl Tedavi Edilir

 

Obezite bir hastalıktır, hastalığın psikolojik ve fizyolojik alt yapısı vardır. Bazı insanlar çok stresli oldukları zaman sürekli bir şeyleri yeme eğilimi içindedirler. Bazı insanlar da mide doyduğu halde, yemek yemeye devam ederler. Bunun nedeni yemeğin lezzetli olması, yemek yemekten zevk alınmasıdır. Bazı insanlar, yaşamak için yer, bazıları yemek için yaşarlar. Sonuçta obezite alınan kalorilerin, verilenden fazla olması durumunda ortaya çıkar. Vücut yağ biriktirmeye ve depolamaya başlar. Bazı insanlarda metabolizma iyi çalışmaz. Yedikleri yemekleri sindirip parçalamak yerine, vücut onları depolamayı tercih eder. Mesela organik olmayan, işlenmiş birçok gıdayı, vücut sistemimiz tanımadığı için kullanmaz ve onu yağ olarak depolamayı tercih eder.

 

 Organik besinleri ise sindirir. Yine bazı hastalarda, insülin direnci vardır. Bu insanlar istedikleri kadar spor yapsınlar yine de kilo veremezler. İnsülin direncinin kırılması önceliklidir. Daha sonra uygun bir diyet programı ve spor yapılmalıdır. Belli bir yaşa gelindiğinde, ( örn. 40 yaş) artık vücut çeşitli hastalıkları ortaya çıkarır. Şeker ve tansiyon kronik hastalıkları bunlardan sadece ikisidir. Yaşam enerjisini soğuran ve ömür boyu ilaç almayı ve bakımı gerektiren bu hastalıklara yakalanmadan önce, fazla kilolar verilmeli ve vücut rahatlatılmalıdır. Dizlere ve ayaklar binen yük nedeni ile eklem hastalıkları kemik hastalıkları yine obezite kaynaklıdır.  Hastalıklar ortaya çıktıktan sonra, bunları tedavi etmek zordur. Kişi, yeni bir programa başlamak zorunda kalır. Şeker hastalığı başladığında abur cubur yeme lüksü ortadan kalkar. Ama hastalık başlamadan, henüz hasta sınırda iken önlem alırsa, bu tür kaçamakları yapabilir.

 

 

Şişmanlığın Nedeni Yemektir

 

Yediğimiz besinlerin kalori değerleri vardır. Harcadığınızdan daha fazla kalori alıyorsanız kilo alırsınız. Harcadığınız kadar kalori alıyorsanız kilonuz yerinde sayar. Daha azını alırsanız ister istemez kilo verirsiniz. Hiç spor yapmadan da kilo vermek mümkündür. Az yemek yiyerek de kilo verilebilir. Vücut yatarken TC seyrederken kitap okurken bile sürekli enerji harcar. Bu enerjiyi karşılamak için ilk önce; vücutta karbonhidratlara yönelir. Vücutta bunlar yoksa, yağları yakmaya başlar. Bu nedenle bir çok uzman diyet programı hazırlarken, karbonhidratı azaltır, proteine ağırlık verir ki, vücut direkt olarak yağları yaksın. Bazı diyet uzmanları da diyet programı hazırlarken karbonhidratları bol verir ama egzersizi de şart koşar. Egzersiz yapılarak hızlı enerji tüketimi olduğunda, vücut yine kilo verecektir. Ancak spor yapmadan, karbonhidrat tüketerek kilo vermek imkansızdır.

Spor Yapmadan Kilo Vermek

Spor yapmadan kilo vermek mümkündür. Ancak bu boğazı kontrol altına almayı ve bunu uzun vadede gerçekleştirmeyi gerektirir. Yani sabır ister. Kilo alırken de yavaş yavaş kilo alınır. Birden bire sabah uyandığınızda 10 kilo almazsınız. Zaman içinde gramlar birikir ve 6 ay içinde yanlış beslenme sonucunda elbiselerinize sığmaz olursunuz. Bu nedenle zayıflama yöntemleri arasında en kolay olanını seçerken ve uygularken sabırlı olmanız gerekir. Birkaç gün içinde kilo vermediğinizde üzülerek programı bırakmak da hatadır. Devam ettirmeli ve en az 6 ay boyunca programı uygulamalısınız.

Akşam yemeklerini erken yiyin. Bol su için Spor yapmayın ama serbest yürüyün. Atıştırma yapmayın. İşlenmiş gıdaları tüketmeyin. Asitli içecekler içmeyin. Kızartmalardan uzak durun. Erken yatın ve erken kalkın. Kahvaltıyı çok sıkı yapın. Yemek aralarında birer meyve tüketin. Mideyi tam olarak boşaltmayın ve tam doldurmayın. Sofradan daima yarı tok kalkın.

 

Sadece 6 ay bunları uygularsanız en az 15 kg verebilirsiniz. Hızlı kilo vermek, sağlığa zararlıdır bu nedenle kararlı ve azar kilo verin.

Sağlıklı yaşamlar!..

YORUMLAR

  • 0 Yorum