Samsung Galaxy Serisi'nin En Çok Tercih Edilen Telefonları

Samsung Galaxy Serisi'nin En Çok Tercih Edilen Telefonları

Samsung Galaxy Serisi'nin En Çok Tercih Edilen Telefonları

Samsung Galaxy Serisi'nin En Çok Tercih Edilen Telefonları

Samsung Galaxy Serisi'nin En Çok Tercih Edilen Telefonları
24 Ekim 2017 - 14:22

Samsung Galaxy serisi, akıllı telefon markaları arasında gelişmiş teknolojisi, kalitesi ve standartları ile rakiplerinden ayrılır. Dünya devi Apple ile sürekli yarış halinde olan Samsung en az Apple kadar tercih edilir. Samsung A5, Samsung C5, Samsung J2 modeller geçtiğimiz yıllarda fazlasıyla talep görürken, Samsung Galaxy ailesinde J5, yeni nesil S7 Edge ve S8 modelleri ön plana çıkıyor. Samsung Galaxy S7 Edge, segmentinin en çok satın alınan modellerinden biridir. Galaxy’nin her bütçeye göre farklı segmentte ürettiği S serisi, A serisi ve J serisi kendine ait özellikler ile kullanıcıların beklentisini karşılamaktadır. J serisi alt segmentte yer alırken, A serisi orta segmentte ve S serisi üst segmentte yer alır. Tüm beklentileri karşılayan Samsung Galaxy ailesi ve fiyatları hakkında bilgi almak için Cimri.com’a ulaşabilirsiniz.

Samsung Galaxy J5

 

 

Samsung’un bu yıl en çok tercih edilen telefonlarından birisi Galaxy J5 modeli oldu. J5’in en dikkat çekici özelliği ön kamerasının flaşlı olmasıdır. Selfie odaklı bir model olan J5, Android 5.1 Lollipop özelliğine sahiptir. 5.0 inç ekran boyutuna sahip olan J5 serisinin, 720 x 1280 piksel çözünürlüğü ve HD özelliği bulunmaktadır. Phablet kategorisine giren Samsung Galaxy J5’nin ekranı SUPER AMOLED teknolojisine sahiptir.

13 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamerası olan bu modelde, arka ve ön kameralarda LED flaş kullanılmış. Kamera performansı, bu telefonu rakiplerinden ayıran en önemli özelliktir. Selfie çekmeye çok uygun olan Galaxy J5; 1080p/fps video kaydı yapabilir.

Qualcomm’un Snapdragon 410 ve Adreno 405 GPU işlemcisi kullanılıyor. 4 çekirdekli işlemci, 1.2 GHz hızındadır. 1.5 GB RAM kullanılan bu modelde 8/16 GB dahili genişletilebilen depolama alanı bulunuyor. 2600 mAh batarya gücüne sahip Galaxy J5, Bluetoth 4.0, GPS, 4G ve FM Radyo teknolojilerine sahiptir.

Samsung Galaxy S7 Edge

 

 

Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung’un en popüler modellerinden biridir. 5.5 inç ekranı ile phablet kategorisinde yer alan Samsung Galaxy S7 Edge, Quad-HD çözünürlüğünde 2560 x 1440 piksel çözünürlük ve Super AMOLED ekran özelliklerine sahiptir. Çift tarafı kavisli ekranı ile şık bir görünüm sergiler. Samsung Galaxy S7 Edge, batarya gücü 3.600 mAh’dir. Pil ömrünün oldukça uzun olması bu modelin tercih edilme sebepleri arasında yer alır.

Samsung Galaxy S7 Edge modelinde, ‘Always  On’ adında yeni bir özellikle bulunuyor. Bu özellik sayesinde ekran her zaman açık kalıyor ve güçten tasarruf ediliyor. Bu özellik ile saati ve bildirimleri görmek için ekran açma işlemi önleniyor ve ekran sürekli açık bulunuyor.

Samsung’un amiral gemisi Galaxy S7 Edge modelinde Exynos 8890 işlemci kullanılıyor. Işlemci bölümünde farklı bir soğutma sistemi olan bu modelde, oyun oynarken telefon ısınmıyor. Vulkon teknolojisi sayesinde Samsung Galaxy S7 Edge’nin oyun grafikleri, konsol kalitesine sahip oluyor.

Bu modelde, 4 GB LPDDR4 RAM ve micro SD kart özellikleri bulunmaktadır. Samsung Galaxy S7 Edge modelinin dahili depolama alanı 32, 64 ve 128 GB olarak satışa sunuluyor.

Samsung Galaxy S7 Edge’nin 3600 mAh gücüne sahip batarya performansı, iki günlük kullanım ömrüne sahiptir. Bu güçlü özellik, modelin öne çıkmasını sağlıyor.

Galaxy S7 Edge modelinde 12 megapiksel Britecell kamera kullanılmış. F/1.7 diyafram açıklığına sahip bu kameranın gece çekimleri oldukça dikkat çekici görünüyor. Kamera sensörü diğer modellere oranla daha büyük olan bu modelde, karanlık ve düşük ışıklarda çok daha iyi fotoğraflar elde ediliyor. Samsung Galaxy S7 Edge modelinin ön kamerası ise 5 megapiksel çözünürlük ve yine F/1.7 diyafram açıklığı kullanılmış.

Touchwiz arayüzü, Android 6.0 Marshmallow ile Samsung Galaxy S7 Edge en güncel Android sürümüne sahiptir.

Samsung Galaxy S8

 

 

Samsung Galaxy S8; teknik özellikle ve tasarımı ile kullanıcıların hayran kaldığı bir model haline geldi. 5.8 inç ekran büyüklüğü ile Samsung kullanıcılarının yüzünü güldüren Samsung Galaxy S8, Android 7.0 Nougat işletim sistemine ve TouchWiz arayüzüne sahiptir.

Dört tane Cortex A53 ve dört tane Samsung tarafından tasarlanan Exynos M2 işlemci çekirdiğine sahip olan Samsung Galaxy S8, toplam sekiz çekirdeklidir. Mali-G71 GPU yani grafik işlemcisine sahip bu akıllı cep telefonu, kamera özellikleri ile ilgi topluyor.

5.8 inç ekran boyutu ile phablet kategorisine giren bu modelin ekran çözünürlüğü ise 1440 x 2960 piksel ve 570 ppi piksel yoğunluğuna sahiptir.

Galaxy S8 modelinin Corning Gorilla Glass 5 teknolojisi ile çizilmelere ve çarpmalara karşı korunan ekranı yine Samsung Galaxy S7 Edge modelinden hatırladığımız ‘Always On’ özelliklidir.

12 megapiksel çözünürlüğü olan ve F/1.7 diyafram açıklığı bulunan bu telefonun arka kamerası OIS sistemi ile destekleniyor. 4K çözünürlükte 30 fps, 1080 çözünürlükte ise 60 fps olan video özelliklerinin yanı sıra video çekimi esnasında 9 megapiksel çözünürlükte fotoğraflar yakalamanıza şans tanıyor. Ön kamerası ise 8 megapiksel olan bu modelin 80 derecelik geniş görüş açısı da bulunuyor.

Samsung Galaxy S8 modelinde 64 GB dahili depolama alanı bulunuyor. 4 GB RAM ve 3000 mAh performansa sahip batarya ömrü ile Samsung Galaxy S8 göz dolduruyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum