Sanal Ofis

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte genellikle seyahat eden ya da yeni girişimci kişilerin başvurduğu resmi bir çalışma ortamıdır.

Sanal Ofis

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte genellikle seyahat eden ya da yeni girişimci kişilerin başvurduğu resmi bir çalışma ortamıdır.

Sanal Ofis
25 Aralık 2018 - 07:39

Sanal Ofis Nedir?

 

            Teknolojinin gelişmesiyle birlikte genellikle seyahat eden ya da yeni girişimci kişilerin başvurduğu resmi bir çalışma ortamıdır. Daha çok bir ofise ihtiyaç duyulmayan sektörlerde tercih edilen sanal ofis sayesinde çağrılarınızı kontrol edebilir, teslimat ve kargolarınızı takip edebilir ve müşterileriniz ile iletişime geçebilirsiniz. Bir başka avantajı ise reel ofislerden daha ucuz olması ve elektrik, su gibi giderleri olmamasıdır. Ayrıca yasal bir adres, sekreterlik, iletişim ve reklam verme gibi özellikleri vardır.

 

 Sanal ofis Hizmetlerini Kapsayan Unsurlar

 

             Bir sanal ofis kiraladığınız takdirde ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek ve bütçenize uygun hizmetlerden yararlanabilirsiniz. İsterseniz sadece tanıtımınızı yapacak bir kartvizit yayınlayabilir, adres ve telefon bilgileri ile kendinize yönlendirebilirsiniz. Bu tür başlangıç paketleri sanal ofis sisteminde oldukça düşük bütçelidir. Diğer hizmetlerde ise fax alma ve yönlendirme, mesai saatleri dışında telesekreter hizmeti ve gelen sesli mesajların sanal ofis kullanıcısına e-mail olarak gönderilmesi, şirketiniz adına profesyonel telefon görüşmeleri, not alma ve yönlendirme hizmeti, posta ve kargo alımı yönlendirme, ziyaretçi karşılama ve bunun gibi birçok hizmet satın alarak sanal ofisinizde kullanabilirsiniz. Adı sanal ofis olarak geçse de aslında fiziki bir ofis bulunacaktır. Bu nedenle hizmetler arasında müşterilere çay, kahve gibi meşrubat ikramları da seçenekler arasındadır.

 

 Sanal Ofis Şirketi Nasıl Kurulur?

 

            Sanal ofis kullanımı için yapılması gereken bazı şartlar vardır. İlk olarak şirket kurulumu için göstermeniz gereken bir tebligat adresi olması zorunludur. Sanal ofis olarak şirketinizin resmi adresini de gösterebilirsiniz. Bunun nedeni adı sanal ofis olmasına rağmen ortada fiziki bir ofis ortamı olmasıdır. Yasal adresinizi göstermek adına sanal ofis firması ile bir sözleşme yaparsınız. Şirketinizin şahıs, limited ya da anonim olduğunu belirttikten sonra resmi şirket kurulum işlemlerinizi tamamlarsınız.

 

             Bu işlem bittikten bir süre sonra vergi dairesinden görevlendirilmiş bir memur adresinizi doğrulamak adına yoklama yapmaya gelir. Gelen memurlar ise sanal ofis firmanızın resepsiyonu tarafından gerektiği şekilde karşılanır. Bu durumda size haber verilir, siz de dilerseniz gelip memurlar ile görüşebilirsiniz ve bu arada gerekli imzaları da tamamlarsınız. Eğer o sıra da gelemiyorsanız vergi memurları ile randevulaşıp işlemleri tamamlayabilirsiniz. Böyle bir durumda sanal ofis firması da sizi yönlendirecektir.

 

 İşlemler tamamlandığı takdirde artık sanal ofis şirketiniz kurulmuş olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum