Serbes’i muayene eden 112 personeli: İçki kokuyordu, hastaneye gitmek istemedi

AA’nın haberine göre, 112 Acil Servis ekibinde görevli bir sağlık personeli, kaza yerine gittiklerinde Serbes’in ambulansa bindiğini ve kendisinin de muayenesini yaptığını söyledi.

Serbes’i muayene eden 112 personeli: İçki kokuyordu, hastaneye gitmek istemedi

AA’nın haberine göre, 112 Acil Servis ekibinde görevli bir sağlık personeli, kaza yerine gittiklerinde Serbes’in ambulansa bindiğini ve kendisinin de muayenesini yaptığını söyledi.

Serbes’i muayene eden 112 personeli: İçki kokuyordu, hastaneye gitmek istemedi
13 Ekim 2017 - 13:49

İzmir-Aydın otoyolunda ‘sıkışmalı trafik kazası’ ihbarı üzerine olay yerine gittiklerini aktaran sağlık çalışanı, burada başka bir ambulansın da bulunduğunu ve durumu acil olan kişilere müdahale edildiğini, bu ekibe başka yaralı olup olmadığını sorduklarında olay yerindeki siyah aracın kendilerine gösterildiğini kaydetti.

‘Hastaneye gitmek istemediğini beyan etti’

Daha sonra siyah aracın yanına gittiklerini belirten sağlık çalışanı şöyle devam etti: “İsmini olay yerinde öğrendiğim Emrah Serbes isimli şahıs, bizim görevli olduğumuz ambulansa bindi ve kendisini muayene ettim. Emrah isimli şahsı muayene ederken şahıstan alkol kokusu alıyordum. Bu sırada aracı kimin kullandığını sordum. Bana ‘Aracı yanımda bulunan arkadaş kullanıyor’ dedi. Bu sırada olaya karışan diğer araçlardaki hastaların durumunu sordu. Hatta ölen şahıs olup olmadığını sordu. Ben de ‘Bir ölen şahıs var ama diğer ekip müdahale ediyor’ dedim. Kendisine hastaneye gidip gitmeyeceğini sordum. O da gitmek istemediğini beyan etti.”

‘Yarısı dolu viski şişesi bulundu’

Ambulansta görevli bir başka personel de tanık olarak verdiği ifadesinde, Serbes’in bitkin göründüğünü, kendinde olmadığını, konuşmasından ve hareketlerinden ayakta duramaz vaziyette ve ‘içki içmiş gibi’ olduğunun anlaşıldığını vurguladı.

Bir otoyol görevlisi de şöyle ifade verdi: “Kaza saatinde karanlık olan hava Emrah Serbes’e ait aracın çekici tarafından kaldırıldığı sırada aydınlanmaya başlamıştı. Otomobil çekiciye yüklenirken altında bir adet yarısı dolu viski şişesinin olduğu ortaya çıktı. Aracı çekiciye yükleyen kişi şişeyi eline aldı. Bu şahıs şişeyi bize doğru göstererek, ‘Bu şişeyi buldum, atıyorum’dedi. Şişeyi olduğu yere bıraktı. O sırada çevremizde polis ekipleri vardı ancak kurtarıcının şişeyi polislere gösterip göstermediğini görmedim.”

Kahvehanede çalışan biri bildirmiş

Karayollarında çalışan işçiler de kazaya karışan siyah renkli aracın çekiciye yüklendiği sırada altında viski şişesini gördüklerini söyledi.

Trafik kazasını, 112 Acil Servis ekiplerine Torbalı ilçesindeki kahvehanede çalılan bir kişinin bildirdiği ortaya çıktı.

Telefon kayıtlarından kendisine ulaşılan kişi, jandarmaya verdiği ifadesinde, kazayı görünce 112’ye bildirdiğini, aracın yanına gittiğinde uzun saçlı olan kişinin siyah aracın yanında olduğunu, aracın açılır üst kısmından çıkan şahsın diğer araçtakilerin yanına gidip geldiği, otomobili kimin kullandığını anlayamadığı yönünde bilgi verdi.

22 Eylül’de İzmir-Aydın otoyolunda, başka bir otomobilin çarpmasıyla kontrolden çıkıp takla atan otomobilin sürücüsü 59 yaşındaki Ayhan Özçelik ve kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik yaşamını yitirmiş, kazada sürücünün eşi 51 yaşındaki Nilgün Özçelik ise ağır yaralanmıştı.

Kazanın ardından Serbes’in yanındaki Kenan Doğru, aracı kendisinin kullandığını söylemiş, daha sonra da tutuklanmıştı.

Serbes ise altı gün sonra gelen itirafının ardından savcılığa giderek teslim olmuş, daha sonra da tutuklanarak Buca Cezaevi’ne gönderilmişti. Serbes’in itirafı, savcının ‘şüphe üzerine’ soruşturmayı derinleştirmesinden iki gün sonra gelmişti.

Serbes ifadesinde, Araç kullanırken kesinlikle alkol ya da uyuşturucu kullanmadık” demiş ve kaza sonrası İstanbul’a gittiğini, özel bir klinikte dört beş gün boyunca yatarak kendisini cezaevi koşullarına ruhsal ve bedensel olarak hazırlamaya başladığını söylemişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum