Sırt Ağrısı Neden Olur? Sırt ağrısı Hastalık nedenler ve semptomlar

İnsanlarda belli bir yaşa gelindiğinde, egzersiz eksikliği doğru oturmama veya gün boyunca hareket etme de sırt ağrısına neden olur. Gerilimli kaslar, gerilmiş bağlar veya kısaltılmış tendonlar akut bel ağrısının en yaygın nedenidir. Sırt ağrıları akut da olabilir kronik de olabilir.

Sırt Ağrısı Neden Olur? Sırt ağrısı Hastalık nedenler ve semptomlar

İnsanlarda belli bir yaşa gelindiğinde, egzersiz eksikliği doğru oturmama veya gün boyunca hareket etme de sırt ağrısına neden olur. Gerilimli kaslar, gerilmiş bağlar veya kısaltılmış tendonlar akut bel ağrısının en yaygın nedenidir. Sırt ağrıları akut da olabilir kronik de olabilir.

Sırt Ağrısı Neden Olur? Sırt ağrısı Hastalık nedenler ve semptomlar
27 Aralık 2017 - 10:17

Sırt Ağrısı Neden Olur

İnsanlarda belli bir yaşa gelindiğinde, egzersiz eksikliği doğru oturmama veya gün boyunca hareket etme de sırt ağrısına neden olur. Gerilimli kaslar, gerilmiş bağlar veya kısaltılmış tendonlar akut bel ağrısının en yaygın nedenidir. Sırt ağrıları akut da olabilir kronik de olabilir. Akut ağrı aniden ortaya çıkar ve 12 haftadan az sürer. Birçok hastada gerginlik ve egzersiz eksikliği ağrı nedeni olmasına rağmen, bel ağrısı semptomu ciddidir. Çünkü ağrı aynı zamanda birçok başka hastalık belirtisi olabilir. Bu nedenle bel ağrısı için kesin nedeni bulmak önemlidir. Egzersiz, güçlendirme ve gevşeme egzersizleri  pek çok bel ağrısı hastasında çok büyük ilerleme kaydeder. Bununla birlikte sırt ağrısı birçok hastalığın bir göstergesidir. Kaymış olan bir omur da sırt ağrısına neden olabilir. Tanı konulması için fizyoterapistler ve psikologlar birlikte çalışabilirler.

 

Sırt ağrısı Hastalık nedenler ve semptomlar

Akut bel ağrısı

 Akut sırt ağrısı vücudun bir uyarısıdır ve aynı zamanda doktorunuza bir ipucu verir ve ilk nedenini araştırmalıdır. Ağrı çok şiddetli veya birkaç gün devam ediyorsa doktor gerektirir. Sırt ağrısı tek başına yeterli bir belirti değildir. Ancak akut ağrı daima bir uyarı işaretidir. Sırt ağrısı genel olarak bel omurga ağrısı olarak açıklanmaktadır. Elbette, üst sırt, torakal omurga ve servikal omurganın bölgesi de doğal olarak sırtın bir parçasıdır. Sırt ağrısı en yaygın olanı, arkada boyun ve omuz ağrısıdır. Sırtta torasik alandaki ağrı nadirdir.

Akut Bel Ağrısı

Sırtta güçlü bir çekme basınç kuvveti akut sırt ağrısı belirtisidir. Bu ağrının nadiren yoğunluğu değişir. Halk arasında lumbago olarak adlandırılan, akut bel ağrısı semptomlarıdır. Etkilenen kişi zor hareket edebilir veya ayağa kalkarken yalnızca  ağrı çeker. Sıkışmış bir sinir nedeni ile dayanılmaz ağrılar çekilebilir. Akut sırt ağrısı sırttan izole olmakla kalmaz aynı zamanda kollara veya bacaklara da yayılır. Ağır sırt ağrısı durumunda bazen kollarda veya bacaklarda hissizlik olabilir. Uyuşukluk ve felç işareti olabileceğinden doktora gitmek zorunludur.

 

20 yaşından küçük ve 50 yaş üzeri hastalarda şiddetli sırt ağrıları

 

felç yeni ortaya çıkan inkontinans Tümör veya bulaşıcı hastalık Yaralanmalar ve kazalar Bağışıklık yetersizliği ve immün baskılama osteoporoz

 

nedeniyle oluşabilirler.

Akut sırt ağrısı nasıl gelişebilir?

Tek taraflı Belastunge, çok zayıf çekirdek kasları ve dengesiz duruşlar sırt ağrısının en yaygın nedenidir. İnsanlarda kaburga, bilgisayar başında saatler geçirmekle, tekrarlayan gerilmeye neden olan sürekli mekanik işle zarar görür. 30-50 yaş aralığı bu tip nedenler yüzünden akut sırt ağrısı çeker.

Sırt ağrısı olan tüm hastalar tamamen çaresiz değildir, Olguların% 80'den fazlasında ağrıyı hafifletmek için basit önlemler almak  yeterlidir. Akut bel ağrısı pozitif tedavi prognozuna sahiptir. Ağrı kesici ilaçlar ve egzersiz en önemli terapötik öğelerdir.

 

Çünkü daha büyük fıtıklarda bile 4-6 hafta içinde  vücut kendi kendini tamir edebilir. İlacın hafifletilmesi ve sürekliliğinin sağlanması gerekiyorsa, bu durumda ameliyat gerekli değildir.

 

 

Sırt Ağrısı Nasıl Geçer

 

Sırt ağrılarını geçirmenin en kolay yolu doğru egzersizleri düzenli olarak yapmaktır. Öncelikle doğru oturmayı öğrenmek gerekir. Dik duruş daima en doğru duruştur.

 Ayakta iken bir ayağınızı öne atın ve bir kaç saniye bekletin. Ardından diğer yağınızı öne atın. Bu hareketi 10 kez sabahları tekrar edin. Sırt kaslarınız güçlenecektir. Ayakta iken iki elinizi bir şey alır gibi aynı hizada tutarken belinizi bükün. Bu pozisyonda 15 saniye kalın ve doğrulun. yine 10 saniye tekrar edin. Sandalyede otururken her iki elinizi paralel dışa doğru uzatın. Sonra yanlara dönebileceğiniz kadar dönün. Zorlamadan hafif dönüşler yapın.  Bu dönüşleri zaman içinde açı büyüterek yapabilirsiniz. Bu egzesizler sırt ağrılarına iyi gelir. Sırt kaslarının gelişmesine yardımcı olurlar.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum