Vajinal Mantar Enfeksiyonu Nedir ? Vajinal Enfeksiyon Belirtileri

Dünyada her dört kadının birinde, vajinal mantar enfeksiyonu (vajinal mycoz) bulunabilir ve hayatlarının belli dönemlerinde her 4 kadından üçü bu hastalığı geçirmektedir.

Vajinal Mantar Enfeksiyonu Nedir ? Vajinal Enfeksiyon Belirtileri

Dünyada her dört kadının birinde, vajinal mantar enfeksiyonu (vajinal mycoz) bulunabilir ve hayatlarının belli dönemlerinde her 4 kadından üçü bu hastalığı geçirmektedir.

Vajinal Mantar Enfeksiyonu Nedir ? Vajinal Enfeksiyon Belirtileri
27 Aralık 2017 - 10:21

Vajinal Mantar Enfeksiyonu Nedir
Dünyada her dört kadının birinde, vajinal mantar enfeksiyonu (vajinal mycoz) bulunabilir ve hayatlarının belli dönemlerinde her 4 kadından üçü bu hastalığı geçirmektedir. Bu enfeksiyona neden olan maya ailesinden Candida maya mantarıdır. Mayalar, tüm insanların yaklaşık% 20'sinde cildi kolonize eder ve burada zararsız olarak kabul edilir. % 60 civarında rahatsızlık vermeden gastrointestinal sistemin mukoza zarlarında bile bulunur. Savunma sisteminin sadece bir rahatsızlığı olarak görülen bu mantarlar, agresif şekilde çoğalır. Bir mantar enfeksiyonunun ana nedeni olan Candida albicans, tüm kadınların% 10'unda bulunmaktadır. Çoğunlukla, mantarlar, anüs yoluyla bağırsağın dışına çıkarlar, çünkü vajinal açıklığa kısa mesafeyi kolayca aşarlar. Sağlam bir ekosistem, mantarları kontrol altında tutabilir genişlemelerini önleyebilir.

Belirtiler Genital bölgedeki kaşıntı, kızarıklık ve şişmedir bu belirtiler, mantar enfeksiyonu olduğunu gösterir. Semptomlar bir takım diğer hastalıklarda da görülebilir. Bu nedenle, jinekologun kesin tanısı önemlidir. Kaşıntı neredeyse kalıcı olsa da, genellikle vajinal akıntı için geçerli değildir. Vajinadaki yara hissi, cinsel ilişki sırasında veya tahriş sırasında yanma veya idrara çıkma sonrasında genellikle başka işaretler bulunur. Jinekolojik muayene sırasında vajinal duvarlarda beyaz topakları görülür. Şişkinlik ve kızarıklık anüs ve kasıkta görülür.  

Vajinal Enfeksiyon Belirtileri

Vulva ve vajinal giriş alanında, özellikle aylık kural öncesinde stresli ve sıklıkla dayanılmaz kaşıntı ağrı şiddetli durumlarda yanma görülebilir. Vajinal miksler, cinsel hastalıklar arasında değildir Ayrıca tehditkar bir hastalık değildir. Bununla birlikte bu enfeksiyondan etkilenenler yaşama kalitesinde önemli sınırlamalar yaşamaktadırlar. Yılda dört kezden fazla bir vajinal mikoz varsa, bağışıklık sistemi savunmalarının sağlam olmadığı veya bir bağırsak mantar hastalığı olduğu varsayılabilir. 


Vajinal mikoz

Maya mantarlarının büyümek için şeker yapı taşlarına ihtiyacı var. Bunlar, çeşitli faktörler tarafından karbon dioksit ve alkol ile işlenir. İkincisi, vajinal bölgede enfeksiyonların yakılmasından sorumludur.

Diabetes mellitus: Vajinanın mukoza zarlarında şeker miktarı artar.
Gebelik: Vajinal mukoza membranlarında hormonal değişiklikler ve yüksek şeker içeriği görülür
Bağışıklık sistemini zayıflatan kortizon veya sitostatik artar.
Antibiyotiklerin alınması: Bakteri patojenlerinin öldürülmesiyle, vajinal ortam dengesizlik içinde, bu yüzden Candida albicans gelişir. Hastada zayıflamış bağışıklık sistemi görülür örneğin kalıcı stres veya diğer hastalıklardan dolayı bağışıklık sistemi zayıflar.

Sentetik elyaf iç çamaşırı ve sıkı kot Candida mantarı için son derece uygun ortamlar hazırlar nemli, sıcak ortam enfeksiyonun büyümesine yol açar. Bandajlar ve külot astarları, mantarlara üremek için bir ortam yaratan plastik bir kaplamaya sahip olmamalıdır. Her gün değiştirilebilir ve 90 derecelik derecede yıkanabilen pamuklu külotlar giymeniz önerilir. Islak mayolar ve terli spor iç çamaşırları hızla değiştirilmelidir.

Haplar ve Mantar 
Önceleri Oral kontraseptiflerin ortak mantar enfeksiyonlarının nedeni olduğu düşünülüyordu. Bu konuyu ele alan araştırmalarda Veriler henüz net değildir. Bununla birlikte, Candida enfeksiyonlarına eğilimli olan kadınlarda hapın bırakılması önerilir.

Eşin tedavisi ne zaman yapılır 
Sık sık fungal enfeksiyonlar için partnerin spermleri ilgili bir maya kültürü aracılığıyla muayene edilmelidir. Mayalar bulunursa, tedavi gereklidir. Maya enfeksiyonları, virüs veya bakteri tarafından bulaşan hastalık kadar bulaşıcı değildir. Kural olarak, enfeksiyon yalnızca funguslar uygun yaşam koşulları bulduğunda oluşur. Çoğu durumda, etkilenen kişilerin kendi havlu ve bezlerini kullanması ve düzenli olarak değiştirmesi yeterlidir. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum