ABD'den hafızlık mezuniyet törenine hava saldırısı: 100'ün üzerinde hafız katledildi!

03 Nisan 2018 - 21:51

Afganistan'ın Kunduz vilayetinde ABD jetleri, medreseyi hafızlık mezuniyet töreni sırasında vurarak 100'ün üzerinde Kur'an hafızını katletti.

İLKHA'da yer alan habere göre, Afganistan'ın Kunduz vilayetinde hafızlık mezuniyet töreni sırasında bir medreseye hava saldırısı düzenleyen ABD, 100’ün üzerinde eğitmen, öğrenci ve sivilin katletti.

Bölgede ABD ile birlikte çalışan bir Afgan yetkili, saldırının Taliban'a yönelik olarak gerçekleştirildiğini öne sürse de bölgedeki bir hastaneye bir dizi yaralı çocuğun getirilmesi, sivillerin hedef alındığını ortaya çıkardı.

Öte yandan, Sivillerin Korunması Savunma Grubu (CPAG) adlı bir kuruluşun raporuna göre, Afganistan’da Mart ayı içerisinde meydana gelen olaylarda en az 121 sivil hayatını kaybetti, 322 sivil yaralandı.

Ayrıca CPAG, Afgan güçlerini, 17 Mart’ta Nangarhar bölgesindeki bir askeri operasyonda en az 8 sivilin ölümüne neden olmakla suçladı. 

ABD'NİN PARAMPARÇA OLDUĞUNU GÖRMEYİ NASİP ET YA RAB!

İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) Kurucusu İlahiyatçı Dr. İhsan Şenocak bu katlima sert tepki gösterdi 

Şenocak "ABD’nin Afganistan’da vurduğu Kur’an Kursunda yüzün üzerinde hafız şehid oldu. 
Ya Rabbi! Kitabını ezberleyen çocukları, attığı bombalarla parçalayan ABD’nin paramparça olup, katillerinin hesap verdiğini görmeyi nasib eyle!" ifadelerinde bulundu.