Antikor Testi
Antikor Testi
Antikor Testi
Antikor testi, vücudun virüse karşı geliştirdiği antikorları tarar. Bu nedenle, virüsleri doğrudan tespit etmek için kullanılamaz. Bu bir tanı testidir ve aktif bir virüsün belirtilerini aramak için koronavirüs testini kullanır. Ancak antikor testi yapılan hastaların tekrar virüs kapmayacağı sonucuna varmak yanlış olur. Benzer şekilde bu test hastanın virüse karşı bağışıklığı hakkında bilgi vermez ve bir hastanın virüsü başka bir kişiye bulaştırıp bulaştırmadığı antikor taraması ile belirlenemez.
Antikor Testi Kimlere Uygulanır?
Koronavirüs taşıdığından şüphelenen kişilere antikor testi yapılabilir. Ayrıca hastalık iyileştikten sonra gerekli antikorların üretilip üretilmediğini ölçmek için de kullanılabilir. Toplumsal düzenin devamlılığını sağlamak için bu alanlarda çalışanlar, çalışma hayatını sürdürecek olanlar test edildiğinden testlerle taranabilir.
Ayrıca hastalık araştırmalarında kullanılmak üzere veri toplama için seçilen deney gruplarının incelenmesi uygun olabilir. Hastalığı bilmemek Virüs taşıyıcılarını tespit etmek için antikor testleri yapmak ile enfekte olan kişilerin bağışıklık düzeylerini belirlemek ve işe dönüş için güvenli bir zaman belirlemek çok önemlidir.
Antikor Testi Neden İstenir?
Antikor testleri insan yapımı antikorları, daha önce enfekte olup olmadıklarını, virüsle ne kadar süredir mücadele ettiklerini ve bağışıklıklarının gelişip gelişmediğini gösterdiği için birçok insan koronavirüse yakalanır. Ayrıca birçok kurum bir çalışanın bağışıklık oranını ve buna göre normal hayata dönüş adımlarını belirler.
Hastalığı olan kişilerin erken teşhisi için büyük önem taşıyan bu test, hastane ortamında yapılması ve tamamen güvenli olması durumunda olumlu sonuçlar verebilir. Ancak ameliyat öncesi uygulanan testler sayesinde hem kişilerin hem de sağlık ekibinin güvenliğini sağlamak için gerekli önlemler alınabilir. Aynı zamanda, bazı ülkeler tarafından insanlara sunulan antikor testi, yurtdışına çıkmadan önce önemlidir.
Hastane tesislerinde uzmanlar tarafından yapılan testlerin doğru teşhis ve tedavi sürecinin başlatılmasında büyük önem taşıdığı bilinir. Antikor testi özelinde devam eden araştırmalar bağlamında, bağışıklık sistemini iyileştirecek ve hastalıkları önleyecek tedaviler aranmaya devam ediyor.
Açık Emar Nedir?
Açık emar iç organları, yumuşak dokuları, kemikleri ve diğer sistemleri hasar görmüş veya hastalanabilen ince ayrıntılı görüntüler oluşturmak için gelişmiş bilgisayarlar, radyo dalgaları ve güçlü manyetik alanlar kullanır. Bu taramalar, doktorların vücuttaki birçok farklı durumu teşhis etmesine yardımcı olur. Belirli sebeplerden dolayı kapalı MR çektiremeyen kişilerin bu sorunlarına çözüm olur.
Hastalıkların teşhis ve tedavi yöntemlerinin önemli ilerlemeler kaydettiği günümüz dünyasında, radyo dalgalarıyla hastalıkları insanlara acı ve ızdırap vermeden, minimum yan etki ile teşhis etmek artık mümkün. Bunlardan biri olarak kabul edilen açık emar radyo dalgalarını kullandığı için tıp merkezlerindeki favorilerden biridir. Açık MR sistemi bu görüntüleme teknolojisini bir adım öteye taşımakta ve böylece MR hastalarının farklı problemlerden kaynaklanan sorunları çözülür.
Açık Emar Fiyatları
Açık emar kullanımı kolay ve geniş bir hasta yelpazesine uygun olmasının yanı sıra kapalı ameliyattan biraz daha pahalı olabilir. Hem kamu hem de özel hastaneler bu imkânlardan rahatlıkla yararlanabilmektedir. Özel hastanelerin uyguladığı bir ücret tarifesi vardır. Bu nedenle fiyat ve açık emir sistemi hakkında kesin bilgi bulmak mümkün değildir.
Kapalı izlenimlerin korkusu, açık emar izlenimlerde kaybolur. Cihaz, açık MRI adı verilen ileri bir teknoloji ile üretilmiştir. Ayrıca kapalı MR'a giremeyen hastalara açık MR cihazından ulaşılabildiği için klostrofobisi olan hastaların rahatlıkla girebileceği bir cihazdır. Çocuklara anestezi olmadan verilebilir. Astım, kalp hastalığı ve yüksek tansiyonu olan hastalar, açık bir MRI hizmetinden kolayca yararlanabilir.
HSG Filmi Nasıl Çekilir?
Pelvik muayenelerde de kullanılan spekulum, endometrium veya hsg filmi oluşturmak için bir kadın doğum uzmanı tarafından yerleştirilir. Spekulum yerleştirildikten sonra servikse antiseptik solüsyon sürülerek bölgenin temizlenmesi sağlanır. Daha sonra, rahim ağzına kanül adı verilen ince, uzun boru şeklinde bir cihaz yerleştirilir. Bu cihaza X-ışınlarını bloke eden radyasyon geçirmeyen bir sıvı enjekte edilerek X-ışını filminde parlak bir görünüm elde edilir. İlaç ayrıca bazı böbrek ve kolonların röntgenlerinde de kullanılır.
Rahime verilen ilaç fallop tüplerine girer ve eğer fallop tüpleri açıksa karın içine girer. İlacın rahme uygulanması sırasında birkaç kez karın röntgeni çekilir. Röntgen filmi tamamlandıktan sonra rahim ağzına yerleştirilen alet çıkarılarak spekulum ve muayene aleti çıkarılır.
HSG Filmi Kullanım Alanları
Hsg filmi infertilite hastalarını değerlendirmek için değerli bir tekniktir. Son on yılda, kısırlık için taranan kadın sayısı önemli ölçüde arttı. Endometriyum, HSG kısırlık testi için bir tarama yöntemi olarak kabul edilir. MR görüntüleme, histerosalping ve laparoskopi gibi diğer tanı yöntemlerinin geliştirilmesine rağmen, histerosalpingografi fallop tüplerinin durumunu incelemek için birincil testtir.
Endometriumun, özellikle uterin kavite anormalliklerinin tanısında oldukça duyarlı ancak daha az spesifik olduğu bildirilmiştir. Hsg filmi Endometriyal HSG'nin teknik kalitesi, yanıltıcı faktörleri sınırlamak için önemlidir. Rahim ve dişi üreme organlarının tüplerinin durumunu kontrol etmek için uygulanır.