Kan donduran olay! Felçli annesini diri diri toprağa gömdü

09 Mayıs 2020 - 20:56

Çin'de bir adamın 79 yaşındaki felçli annesini diri diri gömdüğü ortaya çıktı.

Çin'de bir adamın 79 yaşındaki felçli annesini diri diri gömdüğü ortaya çıktı. Toprak altında 3 gün süresince aç ve susuz kalan Çinli bayan, kader yapıtı canlı kurtarılırken; acımasız adamın annesine bakmaktan usandığı için böyle bir yola müracaat ettiği kaydedildi.

YAŞLI BAYAN KURTARILDI

Tüyler ürpertici vaka, Çin'in Shaanxi eyaletine bağlı Jingbian ilçesinde asıllaştı. Ma soyadlı 58 yaşındaki adam, kısmen felçli olan annesini 2 Mayıs akşamı el otomobiliyle konuttan dışarı çıkarttıktan sonra takribî 2 km uzaklıktaki bir terk edilmiş kabre diri diri gömdü. Ma, annesinin nerede olduğunu soran eşine ise bir kamyonet kiralayarak onu başka bir eyaletteki akrabalarının yanına yolladığını söyledi. Ma'nın eşinin ihbarı üzerine polis tarafından yapılan analizlerde kadının tren istasyonuna gitmediği tespit edildi. Polis, daha sonra yaşlı kadının gömüldüğü noktayı bularak bayanı toprak altından çıkardı. Polisin söylemesinde, yaşlı kadının, kurtarıldığı esnada baygın halde destek istediği kaydedildi.

FELÇİ ANNESİNE BAKMAKTAN BIKMIŞ

Çinli adamın ise polis tarafından nezaretine alınırken, kabahatini itiraf etmediği ve arama çalışmaları esnasında polise takviyeci olmadığı aktarıldı. Polis, Ma'nın isteyerek insan öldürme kuşkusuyla hapsedildiğini ve hadiseyle alakalı soruşturmanın devam ettiğini ifade etti. Çin medyasında, Ma'nın kabahatine mazeret olarak felçli annesine kesintisiz bakmaktan usandığını gösterdiği yazıldı. Medyaya yansıyan haberlerde, komşularının Ma'yı 'tutumlarında bir anormallik olmayan, yalnızca çok az konuşan biri' olarak belirlediği belirtildi.

Sosyal medyada yer alan paylaşımlarda ise annesini diri diri gömmeye çalışan adama hiddet dolu yorumlar yapılırken, Çin'de kırsal kesimdeki fukaralık meselesine ve yaşlıların bakımı mevzusundaki yetersizliklere dikkat çekildi.