Nissan Qashqai makyajlı versiyonu ile dikkat çekiyor

15 Mart 2017 - 12:15

Avrupa'da en çok satılan SUV modeli olarak dikkat çeken Nissan Qashqai, makyajlı versiyonuyla Cenevre Otomobil Fuarı'nda sahneye çıktı.

Japon merkezli otomobil şirketi Nissan'ın 2006 yılında piyasaya sürdüğü ve kısa sürede segmentinde büyük bir başarı yakalayan Nissan Qashqai yenilendi. Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenen yeni modelin özellikle ön bölümündeki değişikler dikkat çekiyor.

Nissan Qashqai'de gözümüze çarpan en keskin değişim aracın ön bölümünde gerçekleşmiş. Farlar daha keskin ve ince bir yapıya kavuşurken üçgen olan köşeleri yukarı kaldırılmış. LED gündüz farlarına daha fazla yer verilen Qashqai'de, ızgaraya V şekli verilmiş.

Araçtaki bir diğer yenilik de kabinde yapılmış. Selefine göre daha kaliteli materyaller kullanılmış yeni Qashqai, revize edilmiş yeni kabiniyle premium araçlara benzer bir yapıya bürünmüş. Panel, son jenerasyon NissanConnect bilgi eğlence sistemine ev sahipliği yapıyor. Yenilenen D şekilli direksiyon sistemi ise araca sportif bir hava katıyor.

Motorunda hiçbir değişikliğe gidilmeyen Qashqai, mevcut modele göre daha fazla renk seçeneğine sahip olacak. 17,18 ve 19 inçlik jant seçenekleriyle satışa sunulacak olan Qashqai, crossover modeller içerisinde 0.31'lik sürüklenme katsayısı ile sınıfında liderliği kimseye kaptırmıyor. Sürüklenme katsayısının azlığı ve 1.5 litrelik dCi dizel motoru ile model, CO2 emisyonunun kilometre başına yalnızca 99 gramda kalmasını sağlıyor.