Sağlık Bakanlığı Su Deposu Temizlik Talimatı Ve Yönetmeliği

31 Mart 2020 - 19:26

Dezenfeksiyon; hastalık yapan, diğer maddelere ve besinlere zarar vererek bozulmalarına sebep olan mikroorganizmaların kimyasal ve fiziksel yöntemler kullanılarak temizlenmesidir.


 

 Sağlık açısından su deposu dezenfektesi yapılmadan altı aydan fazla kullanımuygun değildir. Sağlık Bakanlığının yayınladığı genelgede su deposu dezenfektesi vurgulanmaktadır. Bu dezenfektenin önemi veperiyodik olarak yapılma gerekliliği üzerinde hassasiyetle durulan konubaşlıkları arasında yer almaktadır.

 

 Sağlık Bakanlığınınsu deposu temizlik talimatı ve yönetmeliğine göre;

 

 Depolardan vemusluklardan bakteriyolojik analizler haftalık olarak yapılmalıdır. Klor düzeyiise düzenli bir şekilde ölçülmelidir. Şebeke suyu ile bahçe sulamak, çiçeksulamak, araç yıkamak ve benzeri işler yapılmamalıdır. Arıza kaynaklı kaçaklarvarsa bunlar mutlaka önlenmelidir. Su deposuna sahip olmayan sağlıkkuruluşlarına ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde depo yapılmalıdır. Sağlık kurumve kuruluşlarında suyun ihtiyaçtan fazla ve gereksiz kullanımı önlenmelidir. Sukesintisinin olmadığı zamanlarda depolarda bulunan suyun sirkülasyonusağlanmalıdır.

 

 Su Deposunun Periyodik Bakımı

 

 Sağlık Bakanlığı sudeposu temizlik talimatı ve yönetmeliği uyarınca, su deposu dezenfektesi altı ayda bir periyodik bakımlayapılmalıdır. Bu yasal bir zorunluluktur. Temizlenmeyen su depolarında insanhayatına son verecek, insan hayatını tehdit edecek bazı mikroplar örneğin tipo,hepatit ve benzeri bir çok bakteri türüne rastlanabilmektedir. Su depolarınınbu bakteri türlerine barınak olmaması gerekir. Bu tür mikroorganizmalar, yalnızşebeke suyunu içince değil duş alırken, diş fırçalarken, el ve yüz yıkarken deinsan sağlığı için tehlike arz ederler.

 

 Su Depolarında Yalıtım

 

 Sağlığımız açısındansu depolarının yalıtımları da son derece önemlidir. Sağlıklı bir yaşam içinhijyen kurallarına uygun bir şekilde su deposu yalıtımı yapılması gerekir. Kullanılacak sudeposu yalıtımı ürünleri içme ve kullanım suyuna uygunluk taşımalıdır.Ayrıca yalıtım yani izolasyon için kullanılacak malzemeler, kullanılabilirlikbelge ve sertifikalarına haiz olmalıdır. Su deposu izolasyonu için tercihedilen yalıtım ürünlerinin, yüksek derecede kimyasal ve asit direnci olmalıdır.

 

 Su kaçaklarısonucunda kaybedilen su hem yapıya zarar vermekte hem de maliyet unsuruoluşturmaktadır. Bu sebeplerle su deposuyalıtımı mutlaka yaptırılması gereken bir işlemdir. Su deposu izolasyonusayesinde su deposunda var olan su kaçağı giderilmektedir. Böylelikle sukaçaklarının ileriye dönük oluşmasının da önüne geçilebilmektedir.

 

 Su Depoları Temizlik, Bakım ve İzolasyonunda Başvurabileceğiniz Adres

 

 Su deposu temizliği,bakımı ve izolasyon işlemlerinde isttas.com.tr su deposu temizliğive izolasyonu ileihtiyaçlarınıza yönelik kaliteli ve çözüm odaklı bir hizmet size çok yakın.Gelişen teknolojiyi ve yürürlükteki mevzuatı yakından takip eden uzman kadrosuile isttas.com.tr su deposu temizliği veizolasyonu imza attığı başarılı işlerle sektöründe iyi bir ada sahip birçok firmanın beğenisini ve referansını kazanmıştır ve kazanmaya da devametmektedir.

 

 Müşteri odaklı birhizmet anlayışını benimseyen firma, kaliteli ve güvenilir hizmetini hızlı birşekilde sunmaktadır. Örneğin 150 m2 bir depo için izolasyon işlemi sadece biriş günü sürmektedir. Yaşam standartlarını yükseltmeyi ve insan sağlığına özengöstermek vizyonlarının önemli bir parçasıdır.

 

 Yağmur suları,yeraltı suları ve pislik içeren atık sular depo içerisine eğer isttas.com.tr su deposu temizliği veizolasyonu yapılmazsa sızabilir. Bu sızıntı insan sağlığını tehlikeye atar.Ayrıca olası depremlerde de zarar görülmesinin önünü açar.