Su Arama Nasıl Yapılır?

25 Nisan 2022 - 22:13

Su Arama Nasıl Yapılır?

Su Arama Nasıl Yapılır?

Günümüzün en yüksek teknolojisini kullanarak yer altı suyunun bulunup kullanımınıza sunulması işlerinde üstün başarılar sağlıyoruz.

Teknoloji, uzmanlık ve tecrübe gerektiren bu su aramave bulma işlerinde mutlakla siz de profesyonel bir firma ile çalışmalısınız.

Profesyonel olmayan kişilerle yapacağınız çalışmaların büyük masrafların boşa gitmesine neden olacaktır.

Su araştırma sürecini gözlemleyerek, özel cihaz ve teknikler kullanarak, su noktasının derinliği, konumu ve yeraltı suyunun özellikleri hakkında fikir edinmek mümkündür.

%100 Doğru Sonuçlu NMR ve GPR Metot Cihazlarla Arazinizde Su Araması (Su Etüdü) Yapılması İçin Şimdi Bizimle İletişime Geçin:

Hakim Jeoloji Jeofizik ve Sondaj Tic. Ltd. Şti.

TELEFON: 0532 359 0982

 

Yer Altında Su Arama Nasıl Yapılır?

Yeraltı suyu teknikleri tecrübe, gözlem ve araştırmaya ek olarak jeofizik teknik bilgisi de gereklidir. Yeraltı suyu, yeraltındaki aynı yer yüzünde olduğu gibi, hareketini yüksek kesimlerden daha alçak kesimler yönünde yapar.

Bu nedenle, yeraltı suyu genellikle daha yüksek bir noktadan daha düşük bir noktaya akar. Bunun için de arazide su aramaçalışmaları yapılırken suyun muhtemel yönü de hesap edilir.

Yüksek kesimlerde, denize ya da göllere uzak alanlarda, kıraç topraklarda ve daha pek çok alanda su arama ve bulma çalışmaları firmamız tarafından hassasiyetle yürütülüyor.

Su Arama Yöntemleri Nelerdir?

Yeraltı suyu araştırması çalışmalarımızı alanında uzman çalışanlarımızla ve yüksek jeofizik mühendislik bilgilerimizle GPR ve NMR yöntemlerini kullanarak gerçekleştiriyor ve minimum yanılma payı ile doğru sonuçlara ulaşıyoruz.

Burada, GPR sistemi, yani, yer altında çalışan radar tespiti ile toprağın yapısı, toprak içindeki boşluklar, mineraller ve en nihayetinde var olan su ve suyun miktarı tespit edilir.

GPR yöntemi yer yüzünden 82 metre derinliğe kadar etkili sonuçları ortaya koyabilir. Buradaki en kötü olasılık yüzde 2 hata payının olmasıdır.

NMR sisteminde ise nükleer manyetik rezonans yöntemi kullanılır. Bu üstün yöntemde ise yer yüzünden 800 metre derinliğe kadar yer altının analizini yapabiliyoruz.

Yüzde 5 hata payı ile büyük oranda olumlu sonuçlar alınan bu iki yöntemi de sizler için en hassas bir şekilde çalışarak yerine getiriyoruz.

Yeraltı Suyu Nasıl Bulunur?

Bir bölgede yer altında su arama yapılacak ve su bulmasonucu isteniyorsa, ilk yapmanız gereken şey öncelikle çevreyi araştırmak olacaktır.

Bu inceleme ile öncelikle çevredeki kuyuları inceleyerek bölgedeki yeraltı suları, özellikleri ve toprak özellikleri hakkında bilgi edinmek mümkündür.

Yeraltı suyu genellikle vadi tabanındaki kum veya çakıl katmanlarında bulunur, bu katmanlar kil katmanlarıyla kaplıdır. Vadilerdeki veya alçak alanlardaki yeraltı suyu, dik veya nispeten yüksek alanlara göre yüzeye daha yakındır.

Bölgede kaynak suyu varsa, bu alanlarda genellikle yeraltı suyu olması muhtemeldir. Arazilerinizde su bulmak ve büyük verimler elde edebilmek için https://jeofizikmuhendisi.net/ hizmet alabilirsiniz.