Mobil Uygulama Ve Geliştirme Hizmetleri

Mobil Uygulama Ve Geliştirme Hizmetleri

Mobil Uygulama Ve Geliştirme Hizmetleri
26 Mart 2022 - 10:33

Mobil Uygulama Geliştirme Nedir?

​Akıllı telefonların ve tabletlerin patlayan popülaritesiyle, mobil uygulama geliştirme ve yazılım oluşturma gittikçe daha popüler bir seçenek haline geliyor. Mobil uygulamaların oluşturulması, köklerinin çoğunu gelenekse web tasarım geliştirmesinden almaktadır. Bununla birlikte, sonuç, mobil cihazların benzersiz özelliklerini ve donanımlarını kullanmayı amaçlayan bir yazılımdır. 

Mobil Cihazların Yazılımlara Uygunluğu Sağlanmalı

​Masaüstü bilgisayarlar için web tasarım geliştirme ile Biltek Yazılım ekibi, minimum donanım setinde çalışabilecek bir uygulama oluşturmaktadır. Aynı şey mobil uygulamalar için de geçerlidir, ancak bu durumda donanım varyansları çok daha azdır. Aynı zamanda, akıllı telefonlardaki ve tabletlerdeki donanım, dizüstü bilgisayarların ve bilgisayarların kalibresine yakın değildir, bu da mobil uygulamaların en iyi performansı gösterecek şekilde tasarlanması gerektiği anlamına geliyor. 

Web Sayfalarının Mobil Uyumluluğu

​Fiarmaların web sayfalarının mobil teknolojiye uyumlarının sağlanması da önemli bir yer tutmaktadır. Herhangi bir cihazdaki performans konusunu çözmek, sonuçta o cihazda doğal olarak bir uygulama geliştirmeye bağımlıdır. Bu, özellikle belirli bir cihazdaki donanım için kodun tasarlanması anlamına gelir. İnsanların mobil telefonlarından sıklıkla alışveriş yaptıkları göz önüne alındığında web tasarım optimizasyonlarının gerekliliği ortaya çıkmaktadır. IOS cihazları, mobil geliştiricilerin evrensel kullanılabilirliğini elde etmek için sadece iPhone ve iPad için uygulamanın sürümlerine ihtiyaç duymaları nedeniyle oldukça kolaylık sağlar. Bununla birlikte, Android cihazların söz konusu olduğu durumlarda, her akıllı telefon ve tablet, işletim sisteminin farklı donanımlarında ve çeşitli sürümlerinde çalışır. 

Uygulama Türleri

​Uygulamalar, çok çeşitli programlama dilleri ve çerçeveleri kullanılarak tasarlandıkları için masaüstü yazılımlarına benzer. En iyi yazılımcı kadrosuna sahip firmalar arasında yer alan Biltek Tasarım, en popüler işletim sistemleri olan iOS ve Android, programcıların kullanabileceği mobil uygulama geliştirme türlerini standartlaştırma konusunda mükemmel bir iş çıkarırken, uygulamalar çok çeşitli şekillerde gerçekleştirilebiliyor. 

Yerel Uygulamalar

​Bunlar, bu işletim sistemleri tarafından desteklenen yazılım geliştirme araçlarını ve dillerini kullanan belirli bir platform (iOS veya Android) için oluşturulan uygulamalar olup, Biltek Tasarım’ın yazılım ekibinin sürekli geliştirdiği konular arasında yer alıyor. Ekip özellikle iOS, Eclipse ve Java'yı kullanırken iOS Xcode ve Objective-C'yi de kullanmaya devam ediyor. Aynı şekilde var olan mobil web sitelerinin üzerinde değişiklikler veya ekleme yazılımları ile mobil uyumluluk sağlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum