Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT World Forum'da soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert Batman açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT World Forum'da soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert Batman açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT World Forum'da soruları yanıtladı.
04 Ekim 2018 - 17:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT World Forum'da soruları yanıtladı. Batman'da 7 şehit ile ilgili açıklama yapan Erdoğan, "7 mehmedimiz bugün şehit oldu. Biz onlardan 700 tane teröristi öldüreceğiz. Kesinlikle durmak yok" dedi.

Erdoğan forumda AB üyeliğiyle ilgili de açıklama yaptı. AB için referandum mesajı veren Erdoğan "Bize düşen de herhalde 81 milyona gitmek 81 milyon ne karar veriyor ona bakmak" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının satır başları şöyle;

- BM Güvenlik Konseyi'nde çıkan kararlarda alınan bir netice yok, Afganistan'ın Suriye'nin Yemen'in hali ortada.

- Güney Kıbrıs'ı AB'ye almayacağız demelerine rağmen aldılar. Bu adalete aykırı bir hamle.

- Filistin meselesi çözümüne ulaşamıyor. Çünkü İsrail karşıtı alınan kararlara rağmen İsrail kabul etmediği için uygulanamıyor.

- 5 daimi üye dönemi geçti. Niye bu İkinci Dünya Savaşı'nın şartlarıydı. Artık aynı şartları yaşamıyoruz. Yeni bir dönüşüm yeni bir değişime gitme zamanıdır. BM'de şu an 193 üye var. Dönüşümlü olarak daimi üye sıfatının kazanacağı bir BM oluşması gerekiyor. Onun için diyorum ki dünya beşten büyüktür. 

- Biz diyoruz ki bütün kıtaların temsil edildi bir BM Güvenlik Konseyi olması lazım. Burada Asya, Afrika, Avrupa da olması lazım. 7 kıtanın yer aldığı bir BM Güvenlik Konseyi. Bunu bizim başarmamız lazım. Bu tabii 5 daimi üyenin işine gelir mi? Dünyada bunu artık tamamen akıllara yerleştirmemiz lazım. Bütün algı çalışmalarını yapmamız lazım. Ona göre de adım atmamız lazım. 

- Geçici üye olsan ne yazar olmasan ne yazar. Sadece BM geçici üyesi diye bir sıfat kazanırsın o kadar.

(İDLİB): Şunu söylemem lazım. Bakınız İdllib biliyorsunuz Halep sürgün yeri haline gelmişti. Ve İdlib bir anda ne oldu. 3,5 milyona tırmandı. Peki İdlib nereye sınırdı, bize sınırdı. Buradaki varil bombaları ve bütün bu yüksek dozlu silahlar vurmaya başlayınca bu insanlar nereye kaçmak zorunda olacaktı? Türkiye'ye. Olan zaten buydu. Biz tabii birçok tedbirler aldık. Biz bu insanları bombalara teslim edemezdik. Nasıl 3,5 milyon Suriyeli bizim topraktaysa yenileri de gelse biz bu kapıları kapatamazdık. Bu insanların ölümüne sessiz mi kalalım? Tedbirlerimizi aldık. Biliyorsunuz biz 3 tane önemli zirve yaptık. Ve bunların öncesinde Astana süreci başladı. Putin ile görüşmemizi yaptık, ardından da Soçi'ye davet aldık. Ardından da Soçi'de adeta final zirvesi yaptık. 10 maddelik bir muhtara, mutabakat imzaladık. Bu aramızdaki muhtaraları o akşam atılan imzalarla devreye soktuk. Tabii bunu devreye sokarken Sayın Putin'in, şahsımın kararlılığı işimizi kolaylaştırdı. 

İdlib tabii harabe. Buralarda şu anda belki 70 -80 bini buldu geri dönenler. Geri dönüşler başladı. Zaten hedef bu değil mi? Şimdi bütün bu geri dönüşler verdiğimiz mücadelenin hasılasıdır. Biz bu hasılayı toplamaya başladık. Böyle bir geri dönüşün başlaması olumlu gelişmeler. Türkiye'ye gelen 3,5 milyon mülteci artık kamplarda değil. Biz bu çadır kampları kaldırıyoruz. Bunları konteyner kentlere taşımaya başladık. Batı'ya baktığınız zaman oradaki durum farklı. Ama İdlib'de de gerçekten gıyabında Sayın Putin'in de gayet olumlu yaklaşıımı var. İran'ın da olumlu yaklamışı var İdlib'e yönelik herhangi bir operasyonun yapılmayacağını dair verdiği sözler var.

YORUMLAR

  • 0 Yorum