Görevi devralan Canan Kaftancıoğlu'dan ilk açıklama

CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu görevi Cemal Canpolat'tan devraldı. Kaftancıoğlu, kendisine yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Görevi devralan Canan Kaftancıoğlu'dan ilk açıklama

CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu görevi Cemal Canpolat'tan devraldı. Kaftancıoğlu, kendisine yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Görevi devralan Canan Kaftancıoğlu'dan ilk açıklama
17 Ocak 2018 - 11:16

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda devir teslim töreni yapıldı.

Yeni başkan Canan Kaftancıoğlu, görevini Cemal Canpolat’tan devraldı.

Törende konuşan Canpolat, "Seçildiği günden beri dışarda linç girişimiyle karşı karşıya kalan il başkanımız ve ailesinin yanındayız" dedi.

Kaftancıoğlu, "Genel başkanımızın başlattığı yürüyüşün İstanbul'da nasıl vücut bulduğunu ve nasıl sonuç alacağını biliyorlar ve bu nedenle korkuyorlar ve saldırıyorlar" diye konuştu.

"O KİŞİ BEN DEĞİLİM"

Taş atan bir eylemcinin bulunduğu fotoğrafa ilişkin değerlendirmede bulunan Kaftancıoğlu, sözkonusu kişinin kendisi olmadığını söyledi.

Kim olduğunu bilmediği bir kişinin sosyal medyada teşhir edildiğini dile getiren Kaftancıoğlu, "Sevgili eşimle gayet neşeli sosyal medya atışmalarımız meşhurdur. Bu çirkin ötesi saldırının en güzel yanı, yarı yaşımda birine benzetilmiş olmam. Benim olmadığım gayet aşikar ve şakacı. Bundan medet umulan bir Türkiye siyaset iklimine gelmiş bulunuyoruz. Bu kişi kimdir nedir bilmiyorum. Bu kişinin teşhir edilerek haklarının da gasp edildiğine dikkat çekiyorum" dedi.

TARTIŞILAN YEMEK FOTOĞRAFI

Canan Kaftancıoğlu, eşinin paylaştığı yemek fotoğrafıyla ilgili konuştu

"Eşimin ne yediğine ne içtiğine karışmam, kul hakkı yenilmediği sürece" diyen Kaftancıoğlu, şöyle konuştu: “Söylemeyi ayıp sayarak bir detaya dikkatinizi çekeceğim. Çatal ve bıçağın şeklinden karşıdakinin olduğu var. Yurt dışından bir arkadaşı... Bu görseli paylaşan eşimin babası öldürülmeden iki gün önce bir parti genel başkanı tarafından hedef gösterilmişti. Ve oğlunun da bu topraklarda gülüp geçeceğimiz bir paylaşım nedeniyle tüm kamuoyunda hedef gösterilmesinin takdirini sizlere bırakıyorum.”

Kaftancıoğlu, kendisini kavramlarla anlatmadığını, “Mustafa Kemal'in askeri” olmanın da yoldaşı olmanın da gurur vesilesi olduğunu vurguladı.

Canan Kaftancıoğlu, “Ermeni soykırımı vardır” diyenin de “Soykırım yoktur” diyenin de büyük acıyı görmediğini, hep birlikte tek vücut olunması gerektiğini belirtti. Kaftancıoğlu, "Bu işler tarihçilerin işidir" dedi. 

Gençlik yıllarından itibaren sol değerler gömleği giydiğini vurgulayan Kaftancıoğlu, bu gömleği üzerinden hiç çıkarmadığını da ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salı günü yapılan AK Parti grup toplantısında Canan Kaftancıoğlu'na sert sözlerle tepki göstermişti.

"İstanbul'a bir il başkanı seçmişler ki tam bir facia" diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı: "Elbette demokrasiye saygımız var. Bu kişi madem ki kongre salonundan çıkmıştır öyleyse CHP'nin il başkanıdır. Ona diyecek sözüm yok. Ama bu il başkanının geçmişine baktığımızda bizim bir şey söylememize gerek kalmıyor, kendi söyledikleri zaten her şeyi anlatıyor.

Gezi olayları sırasında çekilen ve kendisine atfedilen, o yüzünde maske, elinde taş güvenlik güçlerimize saldırırken çekilmiş, eylemci resmi ona ait değilse bile bu vandallığa sahip çıktığını ispat ediyor. Diğer paylaşımlarından Gezi olayları sırasında insanları, 'Ananı da al haydi Taksim'e' diyerek tahrik etmek dahil provokasyonların her yerinde bu kişinin bizzat bulunduğu anlaşılıyor.

15 Temmuz kahramanlarına etmedik hakaret bırakmıyor, darbe gecesi daha işin rengi dahil henüz tam belli olmamışken 'Alın size nurtopu gibi mağduriyet' diyerek tam da FETÖ'cülerin istediği gibi 15 Temmuz direnişini itibarsızlaştırmaya çalışıyor."

YORUMLAR

  • 0 Yorum