HİSSE SENEDİ NASIL ALINIR

Hisse senedi almak ve satmak çok zor bir iş değildir. Hisse senedi almak sandığından daha basittir hisse senedi almak için ortaklık gibidir ama zamanı geldiğinde ortaklıktan ayrılmasını bilmek gerekir.

HİSSE SENEDİ NASIL ALINIR

Hisse senedi almak ve satmak çok zor bir iş değildir. Hisse senedi almak sandığından daha basittir hisse senedi almak için ortaklık gibidir ama zamanı geldiğinde ortaklıktan ayrılmasını bilmek gerekir.

 HİSSE SENEDİ NASIL ALINIR
29 Aralık 2017 - 10:48

 HİSSE SENEDİ NASIL ALINIR

Hisse senedi almak ve satmak çok zor bir iş değildir. Hisse senedi almak sandığından daha basittir hisse senedi almak için ortaklık gibidir ama zamanı geldiğinde ortaklıktan ayrılmasını bilmek gerekir. Alım satım yapmadan önce hisse senetleri hakkında bilginiz olmalı hisse senedine ( pay senedi) denir. Hisse senedi paranızın aldığınız kadar şirkete ortak olmuş olursunuz şirketler işlerini büyütmek için nakit sermaye ihtiyaç duyarlar bundan dolayı hisse senetlerini bu ihtiyaçlar doğrultusunda hisse senetlerini satışa çıkartırlar. Şirketler hisse senedinin satışa çıkarmadan önce şirketin hisse senedi tahmini piyasadaki değerinin ve hisse paylarının ne kadarı piyasaya sunacağını ilk kez belirlemek için halka arz adı verilen işlem yapılır. Bu işlemden sonra şirketin hisseleri arz olan ülkelerin borsaları alınır. Şirket sadece ilk yapılan satışta kar elde eder daha sonra şirket hissesinin satışında bir kar elde edemezler ama yatırımcılar alım satım yaparak kar elde etmeye devam edebilirler.

HİSSE SENEDİ ALIM-SATIM AŞAMALARI

Hisse senedi alıp satmak için önce aracı kurum seçmeniz gerekecek sonra aracı kurumdan bir hesap açıp alım satım yapabilirsiniz.

       Senedinin özeti:

1)Aracı kurum seçimi,

2)Seçilen aracın kurumdan yatırım hesabı açma,

3)Yatırım hesabına para yatırma,

4)İlk hisse senedi alım emrini verme,

5)İlk hisse senedi satış emrini verme şeklindedir. Fakat elbette detaylara da değinmeden geçmeyeceğim.

ALIM SATIM YAPARKEN EMİRLER HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Almak veya satmak istediğin hisse senetlerini alış ve satış satıştaki i fiyatını belirlemek için hisse senedinin alış ve satış fiyatını borsada oluşacak değişiklileri belirme adına kuruluşu serbest bıraktığında ise serbest emir olarak ifade edilir.

Stratejinize bağlı olarak alım satım tipini seçmeniz gerekir hisse senedi alım ya da satış yaparken aracı kuruluşa yazılı ya da internet, faks, ATM gibi olaylarla iletebilirsiniz. Aracı kurum alım satım emirlerinizi tamamen ya da kısmen kabul etmeyebilirler. Bu durumda aracı kuruluş emri neden kabul etmediklerine dair sizi hızlıca bilgilendirmeleri gerekir. Ya da aracı kuruluşun dışında borsaya iletilen emir borsa tarafından görmeye bilir. Bu sebeple alım ya da satım işlemiz iptal edilmiş olabilir yine bu durumda aracı kuruluş siz bilgilendirir.

Yani aracı kuruluş alım satım hesaba para yatırma ve alım satımı emirliğine alıp alımları ve satımları yapar.

HİSE SENEDİ ALIM SATIMI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM

Hisse senedi alım satım yapmayı öğrenmenin bir sürü yolu vardır. Mesela internete bir sürü borsa oyunları vardır. Oynayarak kendinizi geliştirebilirsiniz ya da kitaplardan hisse senedi alım satımını çok detaylı bir şekilde her konu üstünde anlatımlı bir şekilde anlaya bilirisiniz bu yüzden ben sizin yerinizde olsam hem oyun hem de okuyarak çok iyi şekilde hisse senedi alım satımını öğrenebilirsiniz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum