Su deposu izolasyonu nasıl yapılır

Su deposu izolasyonu nasıl yapılır

Su deposu izolasyonu nasıl yapılır
23 Ekim 2018 - 11:22

Su depolarının kaliteli bir şekilde izolasyonunun yaptırılması sağlıklı su tüketimi açısından oldukça önemlidir. İzolasyonu yapılmamış olan su depolarında zaman zaman çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalınmaktadır. Bu sorunların üstesinden gelmek ve daha sağlıklı su tüketimi yapmak için su depolarına muhakkak izolasyon yaptırmalı ve bu konuda oldukça titiz davranmalıyız.

Su depolarında uygulanacak olan yalıtım deponun niteliğine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. İzolasyon yapılacak su deposu beton, beton üzerine fayans kaplama, sac, paslanmaz, fiber, plastik, kule tip metal depo, tanker depo olabilir. Bu tür depolarda uygulanacak olan izolasyon yöntemi deponun yapımı aşamasında kullanılan malzemeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Su deposunun mahiyetinin ne olduğu kadar su deposunun m2’si de oldukça önem arz etmektedir. Bununla birlikte uygulanacak olan izolasyonun hangi amaçla yaptırılacağı da önemlidir. Su deposuna yaptırılacak izolasyonla daha sağlıklı bir ortam mı oluşturulmaya çalışılıyor yoksa depoda bulunan bir çatlağın mı kapatılması isteniyor?

Tüm bu hususların netleşmesinin ardından su deposunun niteliğine göre izolasyon yöntemlerini şöyle sıralayabiliri;

Su deposu izolasyonu yöntemleri:

Beton su deposu (fayans kaplamada olabilir) : Sürme izolasyon ve membran kaplama izolasyonSac, paslanmaz su deposu: Epoksi izolasyonPlastik ve fiber su deposu: Epoksi ve yapıştırma yapılabilir.

Özellikle Plastik ve fiber su deposu izolasyonunda dikkatli keşif yapılması gerekmektedir. Bu özellikte ki depolarda izolasyonun tutmama ihtimali yüksektir.

Bununla birlikte bu izolasyonlar Su deposu temizliği konusunda da birçok avantajı beraberinde getirecektir. Özellikle bekletilen suyun daha sağlıklı bir ortamda tutulması ve sağlıklı bir şekilde kullanıma hazırlanması konusu oldukça önem arz etmektedir. Bunun için depo izolasyonun yaptırılmasının sonrasın periyodik bir şekilde depo temizliğinin de yaptırılması gerekmektedir. Bu sayede daha sağlıklı su tüketimi yapabilirsiniz.

Aynı zamanda evlerde ve iş yerlerinde kullandığımız su sebil temizliği de önemlidir. Direkt olarak tüketimde kullanılan bu cihazların temiz olması ve temiz bir şekilde kullanılması bakterilerin oluşmasını ve yayılmasını engelleyerek hastalıkların oluşmasına engel olacaktır.

http://www.tekdez.com/

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum