Liposuction Nedir? Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction Nedir? Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction Nedir? Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction Nedir? Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction Nedir? Yöntemleri Nelerdir?
08 Haziran 2022 - 23:21

Liposuction Nedir? Yöntemleri Nelerdir?

Liposuctionoldukça fazla gündeme gelen bir cerrahi metottur. Obezite gibi kilo sorunu olmayan ancak topikal zayıflama ile giderilemeyen yağlanmaları olan kişilerde fazla yağ dokusunun alınması ve vücudun daha iyi hale getirilmesi için yapılan cerrahi işleme liposuction denir. İnsanlar arasında yaygın olarak yağların alınması olarak tanımlanan liposuctionson yıllardan günümüze kadar en çok kullanılan kozmetik işlemlerden biridir. Bu uygulama özellikle kalça, basen, karın, bel, diz gibi inatçı yağlanma ve bölgesel fazlalığın olduğu bölgeler için uygundur.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Liposuction genellikle yağ dokusunu daha akışkan hale getirmek için çeşitli yöntemlerle 2-3 mm çapında ince bir kanül kullanılarak 1-2 mm'lik bir kesiden yağ dokusunun vakumlanması ve çıkarılmasıyla yapılır. Her cerrahi işlemde olduğu gibi bu işlem de bir uzman görüşü gerektirir.

Liposuction uygulaması bir kilo verme yöntemi değil, bölgesel zayıflama ve daha düzgün vücut hatları sağlamaya yönelik bir yöntemdir. Topikal dirençli yağlama dışında kilo problemleriniz varsa, önce kontrollü bir diyet ve egzersiz programı ile fazla kiloları ortadan kaldırmak, ardından diyetle gitmeyecek fazla yağlara bu yaklaşımı uygulamak daha uygun olabilir.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction, genel sağlık sorunu olmayan, hamile olan veya yakın zamanda doğum yapmamış kişilere uygulanan bir yöntemdir. Ancak kalp hastalığı, diyabet vb. Sistemik sağlık sorunları olan bir kişiye kullanım endikasyonu sunulmadan önce birden fazla test uygulanarak risk faktörleri belirlenmeli ve tehlikeli durumlar için gerekli önlemler alınmalıdır. Yaş bu uygulamaya engel olmamakla birlikte bazı yaşlı hastalarda yaşa bağlı cilt elastikiyeti kaybından dolayı kullanılamamaktadır.

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Anesteziye bağlı olarak 6 saat boyunca bir şey yiyip içmeyin. Gerekli kontrolleri tamamladıktan sonra sırayla gerekli tüm testleri uygulayınız. Ameliyat öncesi muayeneler kişinin yaşına, sağlığına ve özel prosedürlerine göre değişir. Liposuction fiyatlarıharicinde ameliyat öncesi testler arasında göğüs röntgeni, elektrokardiyogram, kan testleri ve gerekirse diğer testler istenebilir. Kalp atış hızı ve kan değerleri gibi sağlığı kontrol edin.

Liposuction Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Liposuction fiyatları özelinde kişinin tıbbi geçmişi hakkında bilgi aldıktan sonra varsa kan sulandırıcı ve takviye edici ilaçlar gibi ilaçları kullanmayı bırakın. Sigarayı bırakmak, sadece birkaç gün bile olsa iyileşme süreci üzerinde ciddi olumlu etkiler yaratabilir, bu yüzden bırakılmalıdır.

Hasta ameliyat önlüğü giydiği için üzerinde metal veya değerli eşya yoktu. Vücutta çıkartılacak alanlar özel kalem ile işaretlenir. Genel anestezi sırasında solunumu korumak ve kontrol etmek için solunum desteği verilir. Tüm kontroller, testler ve yapılması gerekenler uygulandıktan sonra anestezi uygulanır.

Liposuction Kimler Olmalı?

Liposuction, aşırı vücut yağına yol açan belirli durumlar için tıbbi bir tedavi olarak önerilebilir. Ancak en çok uyluk, göğüs ve karın bölgesindeki yağların alınması gibi vücudun boyutunu ve şeklini değiştirmek için kullanılan bir estetik ameliyattır. Aynı zamanda kalçadan yağ almak için tercih edilen bir işlemdir. Liposuction, aşağıdakilerden bir veya daha fazlasının neden olduğu aşırı vücut yağı söz konusu olduğunda dikkate alınması gereken bir seçenektir.

Liposuction Fiyatları

Ameliyattan sonra özel bir korse kullanılmalıdır. Bu korseler alınan yağ dokusu miktarına ve kişinin özelliklerine göre yaklaşık 4 ila 8 hafta arası kalıcıdır. Zamanla kaybolacak olan ödem ve morluk beklenir. Dikişler operasyondan bir hafta sonra alınır ve bir ila üç hafta sonra hasta genel olarak iyiyse işine ve günlük hayatına dönebilir.

Uygulamadan 3-4 hafta sonra normal egzersize dönülebilir. Böylelikle kişiler avantajlı bir hizmet deneyiminden faydalanma olanağına kavuşur. Liposuction fiyatlarıhakkında net bir fiyat bilgisi bulunmamaktadır.

https://www.ekremkeskin.com/liposuction/bilgi için hemen tıklayın.

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum