Zekeriya Yapıcıoğlu Kimdir?

Zekeriya Yapıcıoğlu Kimdir?

Zekeriya Yapıcıoğlu Kimdir?

Zekeriya Yapıcıoğlu Kimdir?

Zekeriya Yapıcıoğlu Kimdir?
01 Kasım 2023 - 17:30

Zekeriya Yapıcıoğlu ismini son aylarda sıklıkla duymaktayız. Bu bakımdan milyonlar Zekeriya Yapıcıoğlu nerelidir sorusu sorabiliyor. Yapıcıoğlu 1966 yılında Batman ilinde dünyaya geldi.Yapıcıoğlu siyasi kariyerine ise avukatlık mesleğini bıraktıtan sonra başlamıştır.Bugün pek çok TV haber kanalları üzerinden siyasi görüşlerini dile getirmektedir.

 

Gençliğinin büyük bir bölümünü bu şehirde geçirmiştir. Zekeriya Yapıcıoğlu Türk siyasetçisidir. Bu bakımdan ismi son dönemlerde Adalet Ve Kalkınma Partisi ile yaptığı ittifak ile birlikte Türkiye genelinden duyulmaya başlanmıştır. Yapıcıoğlu aynı zamanda Hüda-Par siyasi partisinin genel başkanı ve kurucusudur. Bugün halen parti başkanlık koltuğunda oturmaktadır.

 

Zekeriya Yapıcıoğlu Kaç Yaşındadır?

 

Zekeriya Yapıcıoğlu bugün 57 yaşındadır.Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden derece ile mezun olmuştur. Yapıcıoğlu 2012 yılına dek avukatlık mesleğini icra etmiştir. Fakat siyasete atılmasıyla birlikte mesleğinden ayrılmak zorunda kalmıştır. 2013 ila 2015 ve 2016 ila 2018 yılları arasında Hüda Par Partisinin Genel Başkanlık görevini sürdürmektedir.

 

Yapıcıoğlu Nevşin Yapıcıoğlu ile evlidir.Zekeriya Yapıcıoğlu 2023 yılından buyana Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesidir. Bu bakımdan ünlü siyasetçiyi meclis açılışlarında sıklıkla konuşma yaptığı görülmektedir.

 

Zekeriya Yapıcıoğlu Hangi İlden Milletvekili Olmuştur?

 

Zekeriya Yapıcıoğlu'nu siyaset alanında özel kılan bazı etkenler söz konusudur. Bu etkenler arasında Yapıcıoğlu'nun İstanbul üzerinden milletvekili adaylığı koymuş olması yer almaktadır. Yapıcıoğlu uzun senelr boyu avukatlık yapmıştır.Bu alanda oldukça deneyim elde etmiştir.Daha sonrasında ise Hüda-Par siyasi partisini kurmuştur.

 

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu direk olarak İstanbul ilinden AK PARTİ milletvekili adaylığı koymuştur. Buna göre Yapıcıoğlu 28.Dönem Milletvekilleri Genel Seçim neticelerine göre İstanbul 3.Bölge üzerinden milletvekili olmaya hak kazanmıştır.Yapıcıoğu profesyonel olarak siyaset yapmaktadır.Seçim dönemlerinde ise diğer siyasi parti liderlerinde olduğun gibi eşi nevşin hanımla birlikte sahalarda boy göstermektedir. https://haymanagazetesi.org/haber/14772740/huda-par-genel-baskani-zekeriya-yapicioglu-kimdir-zekeriya-yapicioglu-nereli-kac-yasinda

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum