Saç Lazeri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Saç Lazeri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Saç Lazeri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Saç Lazeri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Saç Lazeri Hakkında Bilinmesi Gerekenler
26 Kasım 2022 - 11:31

Saç Lazeri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İnsanlar; yıllar içerisinde farklı sağlık problemleri ile karşılaşırlar. Bilhassa saçlarda yaşanacak sıkıntıların insanların özgüvenlerini kaybetmelerine neden olacağının altını çizmek gerekir. Saç dökülmesi ve seyrelmesi; birçok kişinin kabusudur. Fakat, 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde bu soruna olabilecek en etkili şekilde çare bulunabileceğinden bahsetmek gerekir. Saç lazeri bunlardan birisidir.

Saç Lazeri Nedir?

Saç dökülmesinin çok sayıda sebebi vardır. Başta sağlıksız yaşam koşulları olmak üzere genetik faktörler, stres, tiroit hastalığı, ilerleyen yaş, D vitamini ve demir eksikliği; saç dökülmesi problemine neden olabilir. Saç kaybı; farklı şekillerde ortaya çıkar. Saç tellerinin zayıflamasına veya incelmesine rastlanır. Bunun yanı sıra, bazı bölgelerin tamamen açılması da ortaya çıkacak problemlerden birisidir. Saç lazeri; son yılların en dikkat çeken tedavilerinden birisidir. İncelmiş saçları kalınlaştırması, saç dökülmesini durdurması ve saç gelişimini desteklemesi gibi faydaları mevcuttur.

Saç lazeri; 2020’li yıllara özgü lazer cihazlarını kullanarak saç bölgesinde deri altındaki kan dolaşımını arttırır. Bu sayede, kişinin hali hazırdaki saçlarını güçlendirir. Ayrıca, saçsız ya da seyrek alanlarda da saç çıkmasını tetikler. Güvenli ve etkin bir tedavi yöntemi olduğunu ifade etmek gerekir.

Saç Lazeri Nasıl Uygulanır?

Saç lazeri; tek bir işlemden ibaret değildir. Önemli bir süreci temsil eder. Her şeyden önce, uzman bir dermatolog devreye girer. Kişiye saç analizi yapılır. Bu sayede, saç dökülmesinin derecesi belirlenir. Ayrıca, dökülmenin derecesi dikkate alınarak seans sayısına ve sıklığına karar verilir. Bir sonraki aşamada, saç bölgesine tıpkı saç ekimi işleminde olduğu gibi minik kanallar açılır. Ayrıca, bu bölgeye saçların büyümesini ve beslenmesini hızlandıracak türden bir serum uygulanır. Bu noktadan sonra devreye saç lazeri girer. Lazer cihazı kullanılarak işlevini yitiren ve dökülme ya da seyrekleşmeye sebep olan kılcal damarlara atış yapılır. Bu sayede, bölgedeki kan dolaşımı hızlandırılır.

Saç lazerini özel kılan detay tahmin edilebileceği üzere uygulanan lazer ışınlarıdır. Söz konusu lazer ışınları; açılan kanallar sayesinde doğrudan cilde temas eder. Aktif olmayan saç köklerini uyarır. Protein sentezi ve hücre yenilenmesini tetikleyerek işlevini sonlandırır.

Saç Lazeri Kimler İçin Uygundur?

Saç lazeri; tek başına oldukça etkin bir seçenek olmasıyla farkını ortaya koyar. Bunun yanı sıra, saç ekimi tedavisiyle beraber kombine bir şekilde de kullanılabilir. Hatta, saç ekimi öncesinde saç lazerine başvurulduğu takdirde ekim işleminden alınan sonucun çok daha başarılı olacağı belirlenmiştir. Buna ek olarak, saç ekiminin ardından yapıldığı takdirde de yeni saç çıkma sürecini hızlandırır.

Birçok kişi; saç lazerinin kimler için uygun olduğunu merak eder. Bilhassa kadınların bu işlem için uygun olup olmadıkları merak edilir. Kadınlar; diledikleri takdirde saç lazerinden faydalanabilirler. Hatta, saç ekimine kıyasla saç lazerini daha çok tercih ettikleri dahi söylenebilir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum