Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Başarılı Markalar

Sosyal medya, her türden işletmenin daha geniş bir müşteri kitlesine hitap etmesini sağlar. Onu en iyi ve en verimli şekilde kullanan markaları listeliyoruz.

Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Başarılı Markalar

Sosyal medya, her türden işletmenin daha geniş bir müşteri kitlesine hitap etmesini sağlar. Onu en iyi ve en verimli şekilde kullanan markaları listeliyoruz.

04 Eylül 2023 - 15:36

Sosyal Medya Yönetimi En Başarılı Olan Markalar

Instagram, Facebook, Twitter, YouTube, Snapchat ve Tiktok gibi platformlar, tüm işletmelere müşterileriyle bağlantı kurmanın yenilikçi yollarını sunuyor. Bu, https://7slots.casino/tr/ gibi sadece çevrimiçi hizmet sunan işletmeler için de geçerli. Rekabette öne çıkmak, potansiyel müşterilerle ilişkiler kurmak ve marka tanınırlığını artırmak için sosyal medyayı kullanmak, işletmelerin büyümesine yardımcı oluyor.

Diğer her şeyde olduğu gibi, bu işte de diğerlerinden daha başarılı olan markalar var. Sosyal medyayı çok etkili bir şekilde kullanarak dikkat çekiyor ve rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi başarabiliyorlar. Bu makalede, sosyal medyayı en başarılı şekilde kullanan markaları bir araya getiriyoruz.

Slack

Hem büyük hem de küçük işletmeler, Slack'in sunduğu platformdan yararlanabiliyor. Bu platform, ekiplerin etkili bir şekilde iletişim kurmasına ve çevrimiçi iş birliği yapmasına yardımcı oluyor. Slack, sosyal medyada hedef kitlesinin farklı yönlerine hitap etmek için birden çok demografik gruba odaklanıyor. Kapsayıcı stratejiler ile daha geniş bir tüketici tabanına etkili bir şekilde ulaşabiliyor.

Slack, sosyal medya hesaplarında üretkenlik ipuçları, haber makaleleri, daha iyi bir iş-yaşam dengesinin nasıl oluşturulacağına dair ipuçları ve giriş seviyesindeki çalışandan CEO'ya kadar her ekip üyesiyle ilgili yararlı içerikler paylaşıyor. Ayrıca kullanıcıları marka kimliğinin merkezinde tutmak için ilham verici müşteri hikayeleri de paylaşıyor.

Nike

Yaklaşık 150 milyon Instagram ve 35 milyon Facebook takipçisine sahip olan Nike, sosyal medyada en çok tanınan markalardan biri. Sosyal amaçlı projeleri desteklemekten çekinmiyor ve dünyanın her yerindeki farklı sporcular ile kültürleri öne çıkararak insanların ilgisini çekmeyi ve milyonlara ilham vermeyi biliyor.

Oyuncuları, sporcuları, takımları ve hedef kitlesini ön planda tutan Nike, tüketiciyi anlattığı hikayelerin kahramanı yapıyor. Indtagram, bu bağlamda en başarılı olduğu yer zira hedeflerine ve hayallerine ulaşmak için çok çalışan insanların ilham verici resimleri ile videoları paylaşılıyor. Nike, Facebook'u daha büyük kampanyalar için kullanıyor. Twitter hesabında ise, takipçileriyle iletişim kurmaya ve müşteri hizmetleri sunmaya odaklanıyor.

Starbucks

Starbucks, sosyal medya hesaplarını renkli içecek fotoğraflarıyla ve dünya çapında onları içerek mutlu olan insanların resimleriyle dolduruyor. "İnsan ruhuna ilham vermek ve onu doyurmak için çalışıyoruz; her seferinde bir kişi, bir fincan ve bir mahalle" sloganını kullanıyorlar. Facebook'ta 35 milyondan fazla, Instagram'da yaklaşık 18 milyon ve Twitter'da ise 10 milyondan fazla takipçisi bulunuyor.

Starbucks, müşterileriyle sık sık sosyal medya üzerinden etkileşim kuruyor, soruları yanıtlıyor veya müşteri hizmetleri sunuyor. Bu marka, kullanıcıları etkilemek için sosyal medyayı nasıl kullanacağını iyi biliyor. Popüler mevsimlik içeceklerine (ünlü Pumpkin Spice Latte gibi), kapsayıcı içeriklere (#WhatsYourName kampanyası gibi) ve çeşitliliğe odaklanmaları, Starbucks'ı zirvede tutan şeyler arasında yer alıyor. Ayrıca, Pride ayını kutlamak için düzenledikleri #ExtraShotOfPride kampanyasının da gösterdiği gibi, kullanıcıların dikkatini çekmek için alışılmışın dışında düşünmeyi de biliyorlar.

Shopify

Shopify her türden girişimciyi hedefliyor. Zira bilindiği üzere, bu e-ticaret ve satış noktası platformu, her büyüklükteki işletme için çevrimiçi satış yapmayı kolaylaştırmak için kurulmuş. Shopify, ağırlıklı olarak YouTube ve Facebook'ta videolar aracılığıyla içgörüler ve eğitim içerikleri paylaşıyor. Sosyal medya gönderileri renkli, eğlenceli ve canlandırıcı. Ayrıca, kullanıcılarla daha derin bir düzeyde bağlantı kurmak için sosyal sorunlara ve çevresel konulara da değiniyorlar.

Shopify, sosyal medyadan açılış sayfalarına bağlantı vererek etkili bir şekilde yeni potansiyel müşteriler yaratıyor ve müşteri tabanını büyütüyor. Bu herkesin deneyebileceği bir taktik: Hedef kitlenizi benzer şekilde eğitmek ve eğlendirmek için video içeriği kullanmayı deneyin be her videoya açılış sayfanıza yönlendiren bir bağlantı ekleyin.

GoPro

Instagram, Facebook ve Twitter'da milyonlarca takipçisi olan GoPro, "dünyanın en çok yönlü kamerası" olarak tanınıyor. Bu marka, tüketicilere kendi deneyimlerini video ve fotoğraf yoluyla nasıl paylaşabileceklerini göstermek için sosyal medya aracılığıyla ilgi çekici hikayeler anlatıyor. Bu bağlamda, herkesi teşvik edebilmek için gerçek müşteriler tarafından GoPro kullanılarak oluşturulan çekimleri kullanıyor. Sosyal medya stratejileri, potansiyel müşterilerin maceralarını ve kişisel yolculuklarını kaydetmek için hayatlarına nasıl ve neden bir GoPro eklemek isteyebileceklerini düşünmelerini sağlamaya odaklanmış durumda. Her gönderileri, doğrudan hedef kitleye sunuluyor ve maksimum katılımla sonuçlanıyor. Bu denli başarılı olmasının nedenleri arasında şunlar yer alıyor:

      Marka, Facebook'ta işletmesini tanıtıyor, müşterilerle kişisel olarak bağlantı kuruyor ve erişimini genişletmeye çalışıyor.

      Twitter'da takipçilerle iletişim kurmaya ve yeni ürünleri tanıtmaya odaklanıyor.

      Instagram’da ise kullanıcılar tarafından oluşturulan içerikleri paylaşmayı tercih ediyor.

Tüm bunlara ek olarak, YouTube'da yeni başlayanların cihazlarını tam potansiyelleriyle kullanmalarına yardımcı olmak için ipuçları, püf noktaları ve eğitimler de paylaşıyor. Diğer bir deyişle, her kanalın hitap ettiği kitlenin farklı olduğunu biliyor ve içeriklerini de buna göre düzenliyor.

Dove

Muhtemelen şimdiye dek televizyonda pek çok kez bir Dove reklamı görmüşsünüzdür. Bu marka, sosyal medyada da oldukça başarılı: Güzelliğin şekli ve boyutu olmadığını vurgulamak için hayatın her kesiminden farklı cilt tonlarına sahip kadınların resimlerini ve videolarını kullanıyor. Böylelikle gerçekçi olmayan beklentileri yıkarak her türden kadının cildine güven duymasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Örneğin, 2020'de pandemi sırasında ön saflarda görev yapan sağlık çalışanlarını onurlandırmak için "Cesaret Güzeldir" kampanyasını tanıttılar. Yeni kampanyaları arasında yer alan #NoDigitalDistortion, filtrelerin ve fotoğraf düzenlemenin günümüz genç kızları üzerindeki tehlikelerine vurgu yapıyor. Dove, bu kampanya aracılığıyla herkesi yalnızca doğal ve filtresiz fotoğrafları paylaşmaya teşvik ediyor ve böylelikle kadınlar ile genç kızlar arasında öz saygıyı artırmaya çalışıyor. Markanın kullandığı "Gelin güzelliği birlikte değiştirelim ve gelecek nesle ilham verelim" sloganı, genç kullanıcılara odaklandığını gösteriyor ve tüm sosyal medya kampanyalarında herkesi sorumluluk almaya teşvik ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum