Obezite Cerrahisi Ameliyatı

Obezite Cerrahisi Ameliyatı

Obezite Cerrahisi Ameliyatı

Obezite Cerrahisi Ameliyatı

Obezite Cerrahisi Ameliyatı
08 Haziran 2022 - 22:18

Obezite Cerrahisi Ameliyatı

Obezite tedavi edilebilir bir sağlık sorunudur. Bu nedenle obezite cerrahisi profesyonel bir şekilde uygulanır. Obezite tedavisi için doğrudan tüp mide cerrahisi de uygulanabilir. Bunun haricinde mide balonlarının uygulanması da söz konusudur.

Obezite Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Obezite ameliyatından sonrasında da bilinmesi gerekenler mevcuttur. Obezite cerrahisinden sonrasında da atılan fazla kiloların yeniden alınmamasına dikkat edilmelidir. Bu kapsamda düzenli sporlar yapılmalı, günlük minimum az yağlı besin ürünlerinden tüketilmelidir. Hareketsiz yaşam tarzının obeziteye neden olabileceği unutulmamalıdır.

Obezite Cerrahisi Ameliyatı Nasıl Etkili Oluyor?

Obezite cerrahisi ameliyatları hızlı bir şekilde etki sunar. Bu nedenle obezite cerrahisi ameliyatında hastaların zaman kaybı yaşaması söz konusu değildir. Ameliyat doğrudan hijyenik ortamda uygulanır. Bu nedenle hastaların enfeksiyona maruz kalması da söz konusu değildir. Ameliyat üzerinden fazla yağ tabakaları seanslar halinde eritiliyor. Bu işlem doğrudan özel bir cihaz ya da lazer ışınları üzerinden gerçekleştirilir.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Kadar Sürede, Ne Kadar Kilo Verilir?

Obezite ameliyatı sonrasında ortalama olarak 30 kilograma kadar kilo verilebilir. Böylece obezite cerrahisi üzerinden hasta özlediği fit bedene yenide sahip olabilir. Bu süreç ise hastanın durumuna göre 30 ila 90 gün aralığındadır.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Zaman İşe Dönmek Mümkündür?

Obezite ameliyatı sonrasında işe kısa sürede dönebilirsiniz. Bu doğrultuda ameliyattan sadece 1 gün sonrasında dahi iş hayatınıza sorunsuz bir şekilde devam edebilirsiniz. Obezite ameliyatı için doktor sitesinden erkenden randevu alabilirsiniz. Obezite cerrahisi en hızlı uygulandığından hastaların memnuniyet duyduğu bir tedavi uygulamasıdır.

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

En çok başvurulan cerrahi uygulamalardan olan tüp mideameliyatları midenin ortalama olarak %80 oranında küçültüldüğü en etkili zayıflatma tedavisidir. Bu özel tedavi seçeneği üzerinden mide sağlığınıza zarar verilmeden beslenme alışkanlıklarınız yeniden sağlıklı bir şekilde düzenlenir.

Garanti kapsamında tüp mide ameliyatı yaptırmanız son derece önemlidir. Amatör türünden klinik merkezlerinden bu ameliyatı yaptırmanız mide sağlığınız açısından risk oluşturabilir. Bu gibi klinik merkezleri kurumsal bir kimliğe sahip olmadığından tüp mide cerrahisinde de mağdur kalmanıza neden olabilir. Bu nedenle obezite cerrahisi olduğu gibi tüp mideli ameliyatlarda da beklentilerinizi karşılayan en iyi doktor klinik merkezi tercih etmeniz tavsiye edilir.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Tüp mideli ameliyatlar sadece aşırı beslenme hastalığına maruz kalan bireylere uygulanır. Bu nedenle tüp mide ameliyat yaş kriteri söz konusu olmaksızın kadın ve erkeklere uygulanabilir. Bunun haricinde obezite cerrahisi kapsamında tüp mideli ameliyatlar da yer alır.

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılıyor?

En sık tüp mide ameliyatları yapılıyor. Çünkü midenin en kaliteli ve kusursuz bir şekilde küçültülmesi amacıyla bu uygulama gerçekleştiriliyor. Bununla birlikte obezite cerrahisi ikinci planda yer alır. Bu ameliyat türü de obezite hastalarında uygulanır.

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Ne Kadar Kilo Veriyor?

Tüp mide cerrahisinin kaliteli kliniklerde yaptırılması durumunda tüp mide sonrasında hastaların ortalama olarak 10 ila 30 kg aralığında kilo vermesi mümkündür. Fakat bu süreç hastaların yaşam biçimiyle de ilgilidir.

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Tüp midelerin cerrahisi doğrudan 65 yaşına kadar uygulanabilir. Bu nedenle tüp mide ameliyatı yaş sınırı en uzun olan cerrahi uygulamalardan biridir. Bu kapsamda obezite cerrahisi ise 65 ve üzeri yaş grubunda uygulanabilir.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Tüp mideli ameliyatından sonrasında sağlıklı bir şekilde beslenilmelidir. Bu doğrultuda tüp mide ameliyatı sonrasında günlük olarak düzenli bir şekilde bolca taze sebze ve meyveler tüketilmelidir. Hemen akabinde günlük düzenli olarak egzersizler yapılmalıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum