Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu
15 Aralık 2022 - 21:05

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu

Son yıllarda kullanım oranı iyice artmaya başlayan elektrikli araçların motorlarının şarj edilmesi için kullanılan elektrikli araç şarj istasyonu sağladığı olanaklar ile kısa zaman içinde motorun tam dolmasını sağlayabilir. Yakıt olarak elektrik kullanan her türlü aracın şarj edilmesini sağlayan bu istasyonlar otoyol kenarlarında yer alan dinlenme tesislerinde, alışveriş merkezi otoparklarında veya benzin istasyonlarından kurulurlar. Bu sayede araç sahipleri araçlarını diledikleri gibi şarj ederek yollarına devam edebilirler. Özellikle son yıllarda dünya genelinde sıvı yakıtlı araçlar yerine elektrikli araçlar tercih eden kişilerin sayılarının hızla artması artık elektrikli araç şarj istasyonuihtiyacını da tamamen arttırmıştır.

Elektrikli araçla sahip oldukları sistem sayesinde tek faz veya üç faz olarak gelen AC enerjiyi DC enerjiye çevirirler. Bu sebeple elektrikli araç şarj istasyonu araçlara mutlaka AC gerilim sağlamalıdır. Kullanımı oldukça olay olan bu istasyonlarda araç sahipleri sadece bir kablo ile işlemlerini yapabilirler. Ancak benzin veya mazot almak gibi kısa süren işlemler değillerdir. Elektrikli bir arabanın tam olarak şarj olması ortalama olarak 30 ile 45 dakika sürebilmektedir. Ancak yakıt tüketiminin çok daha uygun olması ve en önemlisi de sıvı yakıtların aksine doğaya hiç zarar vermemeleri artık otomobil teknolojisinin bu alana doğru kaymasına neden olmaktadır. Elektrikli araç şarj istasyonu sayısı da her geçen gün arttığı için yakın bir gelecekte trafikte milyonlarda elektrikli araç görülmesi beklenmektedir.

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Özellikleri

Artık ev kullanıcılarının dahi evlerinde kullanabildikleri elektrikli araç şarj istasyonuseçenekleri olması elektrik araç sahiplerinin işlerinin çok daha kolay hale gelmesini sağlamaktadır. İnformolarak satışını yaptığımız ve kurulum hakkında destek sağladığımız elektrikli araç şarj istasyonu modelleri sahip oldukları özellikler ile kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlayabiliyorlar. Özellikle IP ve Wİ-Fİ şebekesine bağlanarak cep telefonu üzerinden dahi kontrol edilebilmeleri sebebi ile oldukça pratik ürünlerdir. Evlerin garajlarına veya sitelerin otoparklarına dahi kurulabilen bu elektrikli araç şarj istasyonu modelleri tüm ihtiyaçları tam olarak karşılayabiliyorlar.

Her türlü elektrikli aracın motorunu hızlı bir şekilde şarj edebilmeleri gereken elektrikli araç şarj istasyonu modelleri farklı seçenekler ile satışa sunulmaktadırlar. Özellikle DC hızlı şarj en pahalı seçenek olarak ön plana çıkmaktadır. Kullanıcılar ev elektriğinden faydalanarak araçlarını daha uygun maliyetler ile şarj etme olanağı yakalayabilirler. Sadece şarj ağı işletmeci lisansı sahibi olan firmalar elektrikli araç şarj istasyonu kurabilirler. Bunun için ise EPDK’ya başvurmak ve gerekli ödemeleri yapmak gerekir. Bu sebeple elektrikli araç şarj istasyonu her isteyen kişinin kurabileceği veya kullanabileceği bir sistem değildir. Elektrikli araç kullanımı arttıkça artık bu sistemlerin evlere de girmesi beklenmektedir. Elektrikli araç şarj istasyonu hakkında daha çok bilgi edinmek için dilediğiniz zaman İnform ile iletişime geçebilirsiniz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum