Akıllı Lensin Amacı Nedir?

Akıllı Lensin Amacı Nedir?

Akıllı Lensin Amacı Nedir?

Akıllı Lensin Amacı Nedir?

Akıllı Lensin Amacı Nedir?
15 Haziran 2022 - 14:44

Akıllı Lensin Amacı Nedir?

Doğal göz lensinin işlevini kaybetmesi ile ortaya çıkan göz sorunlarının giderilmesi amacı ile kullanılır. Son yıllarda artan talep ve kullanım oranı nedeni ile akıllı lens fiyatları artış göstermiştir. Görme işlevinin tam performans ile gerçekleşmesi için kaliteli lensler tercih edilmelidir.

Akıllı Lensin Yararları ve Avantajları

Ağrı ve acı hissi oluşturmayan bir işlemdir. Ortalama 10 dakika gibi çok kısa sürede tamamlanır ve numarası olan kişilere uygulanabilir. Farklı mesafelerde gözlük gerektirmeden görme sorunsuz gerçekleştirilir. Akıllı lens fiyatları her bütçeye uygundur.  Katarakt oluşumu tekrar görülmez. Görme kalitesi ciddi oranda artar. İleri derecede göz görme işlemi yapılabilir. Ameliyat sonrasında var olan gözlük numarasında ilerleme görülmez.

Göz İçi Akıllı Lens Kimlere Uygulanır?

Genellikle 40 yaşını geçen uzak ve yakın mesafe görme sorunu olan kişiler bu tedavi yöntemi için uygun kişilerdir. Akılı lens fiyatları göz önüne alındığında diğer tedavilerin fiyatları ve performansları karşılaştırıldığında hastalar daha sık bu operasyonu tercih etmektedirler.

Akıllı Lens Fiyatları

Aynı markaya ait lensler farklı hastanelerde uçuk akılı lens fiyatları farkı ile takılabilir. Bu nedenle fiyat ve marka araştırmasında dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz. Güvenilirliğinden emin olduğunuz kurumlarda ve uzman hekimler tercih ederek ameliyat olmalısınız. Kullanılan lensin markası, işlem süresi, doktorun bu alandaki tercih edilme sıklığı ve hastanenin sunduğu ameliyat hizmetlerinin kalitesine göre akıllı lens fiyatları değişiklik gösterir.

Retina Dekolmanı Nedir?

Retina dokusunun farklı nedenlere bağlı olarak yapışık bulunduğu göz küresi içerisinden ayrılması durumuna retina dekolmanı denir. Çok ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Retina problemleri sonunda görüş azalır.

Yaşın ilerlemesi, ailesinde retina dekolmanı rahatsızlığının görülmesi, darbe ihtimali yüksek iş alanlarında çalışma ve göze yeterli bakımın verilmemesi başlıca risk faktörleridir. Bu gruplarda yer alan kişilerin risk derecesi daha yüksektir.

Retina Dekolmanı Belirtileri Nelerdir?

Aniden birden fazla uçuşan cisimlerin görülmesi, göz açık ve kapalı iken ışık çakmalarının görülmesi, yönü fark etmeksizin görüş yönünde gri renkli perdenin oluşması, geçmeyen görme bulanıklığı en sık görülen belirtilerdir. Bu sorunları yaşayan herkes hemen göz doktoruna gitmelidir.

Retina Dekolmanı Tedavi Yöntemleri

Cerrahi ve cerrahi olmayan 3 farklı tedavi yöntemi vardır. Lazer tedavisi, göz içi tamponad ve vitrektomi dediğimiz göz ameliyatıdır. İşlem için uygulanacak tedavi yöntemini gerekli kontrolleri yaptıktan sonra hekim karar verir.

Retina Dekolmanı Tedavi Fiyatları

Uygulanan tedavi yöntemi, hekimin işlem ücretleri ve hastanenin kendi fiyat politikasına göre retina dekolmanı tedavi fiyatları değişiklik gösterir. Retina çok önemli bir yapıdır. Bu nedenle tedavi olmadan önce hekim ve kurum seçiminde dikkatli olmalısınız.

Vitrektomi Ameliyatı Nedir?

Retina üzerine 1 milimetreden küçük kesiler atarak gözün arka kısmında bulunan jelin çıkarılması işlemine vitrektomi denir. Görme işlemini gözün arka kısmı yapar. Bu alanda jel bulunur. Jelin farklı nedenlerden dolayı artması ve görme sorunları oluşturması cerrahi müdahale gerektirir.

Vitrektomi Ameliyatı Kimlerde Görülür?

Retina yırtığı olanlar, göz arka kısmında kanaması olanlar, jel yoğunluğunun artmasına bağlı olarak net göremeyenler ve ışık problemi yaşan kişilere vitrektomi ameliyatı uygulanır. İşlem için hangi hastanın uygun olup olmadığına gerekli kontrolleri yaptıktan sonra hekim karar verir.

Vitrektomi Ameliyatı Nasıl Gelişir?

Lokal ya da genel anestezi altında uygulanır. Rahatsızlığın derecesine uygun ölçekler seçilir. Ölçeğin boyu büyüdükçe atılan kesi büyür. Bu alandan girilir ve jel çıkartılır. Kesi büyük ise dikiş atılır. Küçük çaplı kesilerde dikiş atılmadan vitrektomi ameliyatı tamamlanır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum