Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?
15 Haziran 2022 - 14:15

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Gerek fazla kilo gerekse simetri bozuklukları sebebi ile meme büyütme işleminden sonra en çok başvurulan yöntemlerden biri de meme küçültme operasyonlarıdır. Meme küçültme operasyonları öncesinde kişinin muhakkak kan sulandırıcı kullanıyorsa kesmesi gerekmektedir. Bu durum tüm cerrahi operasyonlar için geçerlidir.

Sigara kullanan kişiler ise operasyon öncesi ve sonrasında uzun bir dönem sigarayı bırakması gerekmektedir. Operasyon yapacak olan cerrahın iyi belirlenmesi ve planlama konusunda hastayı bilgilendirmesi büyük önem arz etmektedir. Meme küçültme ameliyatı kişiye özel yapılan bir işlemdir. Operasyon öncesi kullanılmakta olan ilaçlar ve kişide mevcut olan hastalıkların bilgisi muhakkak hekime bildirilmelidir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme operasyonu sonrası kişinin istirahat etmesi ve kendini zorlamaması oldukça önemlidir. Verilmiş olan ilaçların ise aksatılmadan kullanılması gerekmektedir. Ağır egzersizler meme küçültme operasyonu sonrasında bir süre tercih edilmemelidir.

Meme küçültme operasyonu sonrasında en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de öncesinde olduğu gibi sigara kullanımından bir süre uzak kalmak gerekmektedir.

Meme Büyütme Estetiği

Pek çok kadının muzdarip olduğu sorunlardan biri haline gelen küçük göğüsler aynı zamanda kişinin psikolojik olarak da yıpranmasına neden olabilmektedir. Her birey için önemli olan estetik görünüm bu durum içinde söz konusu olabilmektedir. Göğüslerin vücut hatlarına uygun olmamasının altında pek çok neden olabilmektedir. Fakat tıp dünyası bunun üzerinde bir takım gelişmeler ile beraber gelmekte ve meme büyütme estetiği tüm dünya üzerinde gerçekleştirilen bir işlem halini almaktadir. Meme estetiği ile ilgili bölüme ise plastik cerrahi bakmaktadır.

Meme büyütme son zamanlarda en sık tercih edilen estetik operasyonlardan biri olarak bilinmektedir. Gerek genetik faktörler gerek hormonal sebepler gibi farklı pek çok sebepten dolayı göğüs küçüklüğü pek çok kadını rahatsız eden bir durum haline gelebilmektedir. Kişiler bu durum için çözüm arayışı içerisine girmekte ve her geçen gün gelişen tıp dünyası sayesinde pek çok çözüm sunulmaktadır. Bunlardan biride göğüs büyütme ameliyatı olarak bilinmektedir.

Meme büyütme estetiği genel olarak vücut ile uyum sağlayacak şekilde kişiye özel tasarlanmaktadır. Bu operasyon sayesinde simetrik bozukluklar da çözüm bulmaktadır.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme büyütme yöntemleri genel olarak kişinin göğüs küçüklüğünden şikayetçi olduğu durumlarda yapılmaktadır. Aynı zamanda kişilerde düşük göğüs ve simetri bozukluğu olduğu durumlarda da tercih edilmektedir. Kişinin buna uygun olması ile uygulama yapılacak yönteme göre belirlenmektedir.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Meme büyütme yöntemleri arasında en kalıcı ve kısa sürede sonuç veren implant tedavisi olarak geçmektedir. Bunun yanı sıra spor ve yağ enjeksiyonu ile de meme büyütmek mümkündür. Spor sırasında göğüsteki kas hacminin büyütülmesi uzun zaman almakta ve ilerleyen dönemlerde tekrar küçülme görülmesi olası bir durum halini almaktadır.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme gerek göğüs küçültme gerekse göğüs büyütme operasyonu sırasında yapıldığı gibi özel olarak da gerçekleştirilen bir operasyon türüdür. Operasyon esnasında meme başı daha önce belirlenmiş olan bölgeye çekilerek işlem yapılmaktadır. Bu operasyonu gerçekleştiren kişiler ise plastik cerrahi uzman hekimleridir.

Meme dikleştirme kişinin durumuna bağlı olacak ve vücut ölçülerine uygun olacak şekilde kişiye özel tasarlanan bir operasyondur.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Düşük göğüsten şikayetçi olan ve sağlık durumu olan kişilere meme dikleştirmeuygulanabilmektedir. Gerek kilo alıp verme gerekse emzirme gibi dönem sonrasında pek çok kadında sarkma görülebilmektedir. Buna çözüm olarak ise meme dikleştirme operasyonları gerçekleştirilmektedir.

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum